Android-update: nieuw beleid voor gegevensprivacy en opt-in voor push-diensten
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Android-update: nieuw beleid voor gegevensprivacy en opt-in voor push-diensten

Als gevolg van een nieuw app publicatiebeleid van Google, hebben we een nieuwe versie van de Anveo Mobile App uitgebracht op 12 april 2021. Vanaf releaseversie 668 toont de app nu een kennisgeving over het privacybeleid helemaal onderaan het inlogscherm:

Deze mededeling verwijst naar de herziene versie van het privacybeleid. Een nieuwe eis is de noodzaak van uitdrukkelijke toestemming voor het gebruik van pushberichten. Dit is nodig omdat push berichten alleen kunnen worden verzonden als een uniek apparaat ID is verzonden naar onze push service om het apparaat te identificeren. Dit valt onder de classificatie van persoonsgegevens en daarvoor moet volgens de GDPR vooraf uitdrukkelijk toestemming worden gevraagd.

Daarom zal tijdens een eerste installatie en na een app-update van een vorige versie een venster verschijnen voor weigering (standaard) of uitdrukkelijke toestemming voor deze diensten. Het is niet mogelijk om in het hele bedrijf automatisch toestemming te geven. Informeer uw gebruikers daarom onmiddellijk dat voor push-diensten toestemming is vereist.

Als een gebruiker de instelling later wil wijzigen, kan hij dat doen in het Info-menu van de Anveo Mobile App. Deze wijziging is alleen van toepassing op de Anveo Mobile App voor Android.