Anveo Mobile App voor BC Online Release Notes
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Anveo Mobile App voor BC Online Release Notes

Op deze pagina vindt u waardevolle informatie over het product en de releases.

Vandaag is de App Builder van de Anveo Mobile App beschikbaar in App Source, waarmee u individuele apps kunt maken. De drie Base Apps, Sales App, Service App en Delivery App zullen in de toekomst als aparte App Source apps worden aangeboden. Indien u deze oplossingen vandaag reeds in BC Online wenst te gebruiken, kunt u ze installeren als “Per Tenant Extension” (PTE) versie. Neem contact op met de Anveo support als u geïnteresseerd bent.

How-To Video voor bestaande Anveo klanten en partners

Bekijk onze trainingsvideo die het concept van de nieuwe Anveo Mobile App voor Business Central Online versie uitlegt.

Deze video is bedoeld voor bestaande Anveo klanten en partners die al gebruik maken van de Anveo Mobile App en graag meer willen weten over de technische verschillen tussen de on-premises en BC online wereld. De installatiestappen die in de video worden getoond, zijn in de huidige versie al iets anders, omdat OAuth-authenticatie vanaf BC20 wordt gebruikt. De basis van de opstelling is echter identiek.

Deze video is beschikbaar in het Engels en Duits

Engels

Duits

Installatie met behulp van de installatiewizard

U kunt de Anveo Mobile App eenvoudig installeren met behulp van de Anveo Mobile App Setup Wizard. Kijk naar de video hierboven.

Installatie in Sandbox-omgevingen

Als u van plan bent om Anveo Mobile App in een sandbox omgeving te installeren, zorg er dan voor dat u “Allow HttpClient Request”, welke standaard uit staat, instelt. Uitgaande gesprekken voor productieomgevingen staan altijd aan.

Als deze nog steeds is uitgeschakeld met release 11.02.00.00, krijgt u de volgende foutmelding in de eerste stap van de wizard:
“InstanceName” is niet beschikbaar. Kies a.u.b. een andere instance-naam.”

Configureer de Extension in “Business Central Online Extension “
Zet “Sta HttpClient verzoek toe” aan

Aangepaste app gebeurtenissen Codeunit

Tijdens het installatieproces zal de Anveo Mobile App gebruik maken van een standaard App Events Codeunit die alle inkomende data van de Anveo Mobile App direct verwerkt naar de Microsoft Dynamics tabellen met het uitvoeren van alle tabel en veld triggers. Dit is het verwachte standaard gedrag.

Het kan echter nodig zijn dit gedrag aan te passen. Als u uw eigen App Events Codeunit wilt gebruiken, gebruik dan dit sjabloon dat hier kan worden gedownload. Zodra u ten minste één gebeurtenis hebt geregistreerd, wordt de standaard App Events Codeunit uitgeschakeld en volledig vervangen door de aangepaste hier. Zorg ervoor dat alle gebeurtenissen correct worden afgehandeld, wat het standaard gedrag is.

Het is nodig om enkele aanpassingen aan het sjabloon te maken:

app.json: De waarden voor “id”, “name” en “publisher” moeten worden aangepast
Voor sandbox databases kan publicatie direct vanuit Visual Studio Code worden gedaan door de waarde voor “environmentName” dienovereenkomstig aan te passen.

Voor productiedatabases moet het in Visual Studio Code gemaakte .app-bestand worden geüpload naar de webclient van de productiedatabase (via Extension ). In live systemen kunnen apps niet via Visual Studio Code worden gepubliceerd.

App Evenementenabonnee voor Business Central Online Downloaden

Product Release Opmerkingen

Wij raden ten zeerste aan de nieuwe versie te testen in een sandbox systeem alvorens bij te werken.

11.02.00.08 11 april 2022

 • Nieuw: Anveo Mobile App maakt gebruik van OAuth2. Gelieve eerst de Anveo Mobile App client op uw toestellen te updaten.
 • Nieuw: Verwerkingstijd van geregistreerde gegevenswijzigingen (gegevensreplicatie) in Business Central verbeterd
 • Vast: Verwijderd bedrijf verbreekt replicatie niet
 • Vast: Speciale tekens veroorzaakten een fout tijdens het repliceren van gegevens
 • Vast: Eindeloze lus tijdens replicatie wanneer fouten optraden tijdens gegevensverwerking
 • Vast: Alleen gegevens repliceren voor gedefinieerde bedrijven

Vanaf deze release is het gebruik van OAuth2 verplicht. Dit betekent dat een Anveo gebruiker gekoppeld is aan een Dynamics gebruiker en twee verschillende paswoorden nodig heeft voor een login en synchronisatie. Het Anveo gebruikerswachtwoord beschermt de lokale database op het mobiele toestel. De Microsoft Dynamics gebruikersnaam en wachtwoord zijn nodig voor de synchronisatie met het Microsoft Dynamics systeem.

Om OAuth2 de eerste keer in te stellen, verleent u toegang tot de Azure Active Directory voor Anveo Mobile App in BC Online. Documentatie vindt u hier.
In een upgrade-scenario ziet u een melding op de pagina Anveo Pages of Anveo-instellingen.

Zorg ervoor dat u dit upgrade proces doorloopt met de melding “Setup OAuth”.

11.02.00.00 24 juni 2021

 • Initiële productlancering
 • De nieuwe Anveo Mobile App voor BC Online release gebruikt de nieuwe Anveo Instance Names om de juiste server te identificeren. Dit vereist het gebruik van de nieuwste Anveo Mobile App clients voor Android, iOS en Windows.
 • Deze versie bevat nog geen automatische basis app installaties. In toekomstige versies krijgt u aan het eind van de installatiewizard de optie om een van onze voorgedefinieerde app-oplossingen te downloaden en direct te installeren.
  Vandaag krijgt u van het Anveo Support team een voor BC Online geoptimaliseerde Anveo Mobile App voor Sales Base App. De andere apps zullen binnenkort worden gepubliceerd.
  Maar u kan natuurlijk ook de standaard basis app voor OnPrem importeren die de typische aanpassingen vereist.
 • In sommige gevallen kan een volledige herpublicatie van alle tabellen van Business Central Online naar de Anveo Delta Service nodig zijn. Stop de reproductie, deactiveer alle tabellen en activeer ze opnieuw. Start dan de replicatie opnieuw op.