Hoe registreer ik een Microsoft Entra ID-toepassing voor de Anveo Mobile App?
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Hoe registreer ik een Microsoft Entra ID-toepassing voor de Anveo Mobile App?

Wie moet dit artikel lezen?

Dit artikel is alleen van toepassing op lokale installaties van Microsoft Business Central die Microsoft Entra ID gebruiken voor verificatie.

De toepassing registreren

Open applicatieregistraties in het Entra ID overzicht en klik op Nieuwe registratie:

Kies een naam voor de nieuwe toepassing:

De instelling voor ondersteunde accounttypes kan alleen op de voorgeselecteerde waarde accounts in deze organisatiemap blijven staan.

Voeg een redirect URI van het type web toe met de waarde https://oauth.anveogroup.com/OAuth/Callback. 

Klik op Registreren om de toepassing aan te maken.

De klant-ID kopiëren

U wordt doorgestuurd naar de overzichtspagina van de nieuwe toepassing. Zoek in het gedeelte Essentials de waarde Application (client) ID. Kopieer en bewaar deze waarde, want deze is nodig tijdens het installatieproces van Anveo in Business Central.  

Voeg het OAuth Landing-adres van uw Business Central-systeem toe

Selecteer Authenticatie en voeg het OAuthLanding adres van je Business Central systeem toe als een tweede Web redirect URI. 

Voeg de URI toe en klik op Opslaan:

Een cliëntgeheim toevoegen

Selecteer Certificaten & Geheimen en klik op Nieuw cliëntgeheim

Voer een beschrijving in voor de nieuwe code en selecteer hoe lang de code geldig is. Klik op Toevoegen om het geheim aan te maken.

Zorg ervoor dat je de waarde van het geheim nu kopieert en opslaat, want het wordt maar één keer weergegeven. Deze waarde wordt ook gebruikt tijdens het installatieproces.

Let op de vervaldatum en zorg ervoor dat je herinneringen instelt om op tijd een nieuw geheim aan te maken en dit bij te werken op de Anveo Service Setup-pagina in Business Central.

API-rechten toevoegen

Selecteer API-rechten en klik op Een toestemming toevoegen

Dit opent een lijst met veelgebruikte Microsoft API’s. Klik op Dynamics 365 Business Central en vervolgens op Gedelegeerde machtigingen. Schakel het selectievakje voor user_impersonation in.

Klik nu op Toepassingsmachtigingen. Schakel de selectievakjes voor app_access en API.ReadWrite.All in. Klik op Machtigingen toevoegen.

De toepassing is nu ingesteld. U kunt de cliënt-id en het cliëntgeheim gebruiken om het Anveo-installatieproces in Business Central te voltooien. 

Vind hier meer informatie over Service-to-Service (S2S) Authenticatie.