Veelgestelde vragen / Anveo Mobile App / Anveo Server-account toevoegen
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Anveo Server-account toevoegen

Als u de Anveo Mobile App wilt verbinden met een nieuw systeem of met een andere gebruiker, klik dan op “Nieuwe account toevoegen” in het hoofdscherm van de Anveo Mobile App.

Vereisten

Voor een verbinding met een nieuw Microsoft Dynamics systeem is een installatie en configuratie van de Anveo Mobile App Extension, de set-up van de Anveo Mobile App Cloud Service of de Anveo Server On-Premises component vereist. Neem contact met ons op of neem contact op met uw Microsoft Dynamics Partner of IT-beheerder om deze informatie te verkrijgen.

Aanmeldingsgegevens

Account

Het accountveld is ofwel een servernaam, IP-adres of Anveo Instance Name. Het type wordt automatisch geïdentificeerd.

Servernamen en IP-adressen moeten ten minste één punt (.) bevatten. Alle namen zonder punt worden geïdentificeerd als van het type “Anveo Instance Name”. Als je een servernaam zonder topleveldomein (.com of .local) wilt gebruiken, voeg je gewoon een punt toe aan het einde.

Voorbeelden voor servernamen en IP-adressen:
publiek adres: anveo.mycompany.com
lokaal adres: anveo.mydomain.local
lokaal kort adres (belangrijk: met een punt op het einde): myserver.
IPv4-adressen: 192.168.76.10
IPv6-adressen moeten tussen vierkante haken worden geschreven: [2001:db8::]

Voorbeeld voor Anveo Instance Namen:
mycompany
my-company

Het inlogtype waarbij een Anveo Instance Name wordt gebruikt in plaats van een servernaam en poort is een nieuwe functie die in maart 2021 is uitgebracht en wordt gebruikt voor alle Microsoft Dynamics 365 Business Central Online-omgevingen. In toekomstige on-premises releases kan dit inlogtype ook worden gebruikt voor lokale installaties.
Het belangrijkste voordeel is dat er minder informatie nodig is om in te loggen en dat het aanmeldproces eenvoudiger wordt. De Anveo Instance Name is een directoryservice van Anveo om servernamen en TCP-poorten toe te wijzen aan een Anveo Server Instance-naam.

“Anveo-server TCP-poort”.

Een poortparameter is vereist als je een server toevoegt met een servernaam of IP-adres. Voor de Anveo Instance Name hoeft geen poortnummer te worden ingevoerd.

Gebruikersnaam en wachtwoord

Afhankelijk van de configuratie is de gebruikersnaam een Anveo User, Windows User of Dynamics User (UserPassword) account in uw Microsoft Dynamics systeem.

Gebruik een van de volgende syntaxis, afhankelijk van het type account. Het is belangrijk dat u de juiste syntaxis gebruikt voor uw aanmeldtype zodat het aanmelden werkt.

Voorbeelden:

Directe link en QR-codes

Nadat u de Anveo Mobile App op uw systeem hebt geïnstalleerd, kunt u gebruikers een directe link bieden om het inloggen te vereenvoudigen. Deze link kan alle informatie bevatten, inclusief een wachtwoord voor demo-omgevingen. Voor live en testsystemen moet geen wachtwoord worden ingesteld.

Voorbeelden

Anveo Mobile App voor iOS en Windows (sinds oktober / november 2023)

anveogroup://username@AnveoInstanceName
anveogroup://[email protected]:port
anveogroup://username:[email protected]:port
anveogroup://username@anveoinstancename

Anveo Mobile App Classic voor iOS en Windows en Anveo Mobile App voor Android

anveonav://username@AnveoInstanceName
anveonav://[email protected]:port
anveonav://username:[email protected]:port
anveonav://username@anveoinstancename

Deze URL’s kunnen ook worden gepubliceerd met behulp van een QR-code die je kunt scannen met de Anveo Mobile App in het hoofdloginscherm.