Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Anveo Beheerde Bestandsoverdracht – MFT
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Anveo Beheerde Bestandsoverdracht – MFT

Wat is Anveo MFT?

Anveo Managed File Transfer is een “Communication Handler” ontwikkeld door Anveo IT Services GmbH, gespecialiseerd in Software as a Service oplossingen. Het biedt de file transfer service buiten de BC Online/AL omgeving aan als SaaS in Azure en maakt zo geautomatiseerde bestandsuitwisseling in de BC Online omgeving mogelijk.

Waarom is een “Communication Handler” nodig?

Een “Communication Handler” is technisch essentieel om ervoor te zorgen dat de automatische gegevensuitwisseling ook bij gebruik van BC OnlinePublic Cloud SaaS) goed kan functioneren.

De achtergrond is dat er geen mogelijkheid is om een communicatiecomponent te ontwikkelen – voor bijv. FTP en AS2 – rechtstreeks in BC Cloud.

Het is niet verplicht onze Anveo MFT te gebruiken als “Communication Handler”. Daar zijn ook andere/eigen oplossingen voor. Dit is slechts een optie.

Meer informatie over het maken van een eigen “Communication Handler” is beschikbaar op https://www.anveogroup.com/docs/en/manual/anveo-edi-connect-installation-and-configuration/development-integration/custom-communication-handler/

Welke protocollen worden ondersteund?

 • FTP/FTPS (Cliënt)
 • SFTP (client)
 • AS/2 (server en client)
 • X400 (niet direct. Bijv. via eGate geleverd door Pranke GmbH)
 • verdere protocollen op aanvraag

Hoe is de beschikbaarheid?

Anveo MFT is beschikbaar voor de Anveo EDI Connect oplossing voor Microsoft Dynamics 365 Business Central OnlinePublic Cloud SaaS van Microsoft). Net als de EDI licentie voor BC Online is Anveo MFT alleen beschikbaar als abonnement.

Bovendien is het beschikbaar voor On Prem Extension (vanaf BC 14). Ook in dit geval wordt Anveo MFT gebruikt als abonnement. Ongeacht of de Anveo EDI Connect licentie is aangeschaft of als abonnement zal worden gebruikt.

MFT zal niet beschikbaar zijn voor oudere versies van NAV.

Hoe wordt het gefactureerd?

Anveo MFT wordt beheerd door Anveo IT Services GmbH, gespecialiseerd in Software-as-a-Service oplossingen.

De facturering voor de Anveo MFT dienst is als volgt:

 • 40 euro per maand. Elke MFT licentie is gebonden aan één Anveo EDI licentie en wordt uitgegeven voor één “Anveo MFT Company” . Een testbedrijf is inbegrepen indien gewenst.
 • Bij gebruik van de optie EDI Connect Enterprise stijgen de kosten automatisch naar 80 euro per maand. De enterprise optie is alleen beschikbaar voor BC OnPrem installaties. Het is niet mogelijk om een extra “Anveo MFT Company” apart te licentiëren als de EDI Connect Enterprise optie in gebruik is.
 • Er worden facturen opgesteld voor het komende halfjaar. De termijn loopt tot 30.06. of 31.12. van een jaar (ten minste een volledige maand), daarna halfjaarlijks. Een maand is gelijk aan 30 dagen voor een pro rata maandelijkse facturering.
 • De opzegtermijn bedraagt ten minste één maand voor het einde van de lopende factureringsperiode.

Hoe kan ik me inschrijven voor Anveo MFT?

 • De gebruiker registreert zich op het Anveo MFT-platform.
 • De gebruiker bestelt zijn eigen Anveo MFT-licentiesleutel. Hij ontvangt deze van Anveo Partner Care en voert deze licentiesleutel in op zijn account op het Anveo MFT platform.
 • Daarna krijgt hij toegang tot het dashboard en kan hij maximaal één live client en een onbeperkt aantal test clients aanmaken.

Wat is het Anveo MFT-platform?

Het Anveo MFT-platform is het portaal waar de Anveo-gebruikers hun gegevensoverdrachten beheren. Iedereen kan zich inschrijven voor het portaal. Maar toegang tot een dashboard wordt alleen verleend aan degenen die zelf een Anveo MFT licentiesleutel bestellen en importeren of die door hun partner/klant worden geactiveerd.

De gebruiker kan één live client en een onbeperkt aantal test clients opzetten voor datatechnisch gescheiden omgevingen zoals live- en testsystemen. Ze zijn allemaal aan dezelfde rekening toegewezen. In het testsysteem loopt de automatische verwerking slechts één dag per keer en moet deze handmatig opnieuw worden geactiveerd in de MFT-interface.

Een bedrijf met verschillende locaties kan die verschillende locaties verbinden met één live klant. Technisch gezien is dit één toegang, één dashboard en één boekhouding. Dit betekent ook dat u als Anveo-partner niet meerdere klanten kunt voorzien van één Anveo MFT Live-licentie.

Het Anveo MFT-platform biedt een overzicht van inkomende en uitgaande bestanden.

 • Inbox: inkomend bericht van de communicatiepartner
 • Opgehaald: opgeslagen door MFT in eigen Dynamics
 • Outbox: opgeslagen door Dynamics in Anveo MFT platform
 • Verzonden: ontvangen door de communicatiepartner

Het biedt ook een overzicht van de te beheren live- en testclients, alsmede de mogelijkheid om nieuwe connectoren op te zetten: