Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Het uitvoeren van berekeningen in NAV-mappings
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Het uitvoeren van berekeningen in NAV-mappings

Als u basisberekeningen moet uitvoeren dan hoeft u er geen EDI Callback functie voor te schrijven, u kunt dit direct doen in een NAV mapping. Hier wordt uitgelegd aan de hand van het voorbeeld van het BTW-bedrag op een factuur.

In uw verkoopfactuurlijn heeft u het lijnbedrag, het basisbedrag van het vat, het bedrag inclusief. vat enz. Wat je niet direct hebt is het vatbedrag zelf, het kan worden berekend op basis van het vatbasisbedrag en het bedrag inclusief. door de laatste af te trekken van de eerste. In NAV gebeurt dit op de statistiekenpagina en in de NAV-mappings kunnen we verschillende toewijzingsmodi gebruiken op een mapping:

Zoals u in de bovenstaande afbeelding kunt zien zijn alleen de vier basisberekeningstypes “Toevoegen”, “Aftrekken”, “Vermenigvuldigen” en “Verdeel” beschikbaar, maar dat zou voor de meeste scenario’s voldoende moeten zijn. Voor het voorbeeld van het vatbedrag heeft u twee mapping nodig: in de eerste regel telt u het bedrag incl. vat aan uw vat hoeveelheid veld. In de tweede regel gebruikt u de toewijzingsmodus “Substract” voor het basisbedrag van het vat en als resultaat heeft u het vatbedrag.

Op dit punt zou je kunnen denken aan het gebruik van deze methode om alle hoeveelheid velden op te sommen. Ja, dat kan, maar er is een makkelijkere manier om de bedragen te krijgen, dit onderwerp wordt behandeld in het artikel https://www.anveogroup.com/docs/en/kb/adding-sums-to-your-edi-document/.