Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Byte Order Mark (BOM) in XML-export
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Byte Order Mark (BOM) in XML-export

Als u een XML-bestand exporteert in een Unicode-codering, starten de gebruikte componenten automatisch het bestand met een speciaal teken genaamd Byte Order Mark (BOM).

Wij hebben geen controle over dit gedrag en kunnen de output niet veranderen. Deze paar bytes zijn correct Unicode en de ontvanger van het bestand zou het bestand normaal gesproken moeten kunnen verwerken. Er zijn echter systemen die geen Unicode-ingang verwachten, maar deze wel kunnen verwerken (of tenminste het ASCII-deel), zolang het Byte Order Mark niet aanwezig is. Als het u niet is toegestaan om het Byte Order Mark op een XML-export te verzenden, is uw enige optie om het bestand te exporteren in een niet-Unicode formaat, of om het bestand aan te passen vanuit C/AL / AL code voordat u het verstuurt.

Om XML-gegevens te exporteren in een formaat dat niet Unicode is, moet u een mappinglijn van het type XML-header, indien niet reeds aanwezig, aan de mapping toevoegen. U kunt de codering op de mapping line van het type XML Header wijzigen (niet de EDI Mapping Header Properties).

Invoer

Bij importen kunnen we zowel bestanden met een Byte Order Mark als bestanden zonder Byte Order Mark verwerken.