Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / EDI Service: Analyse van de behoeften
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

EDI Service: Analyse van de behoeften

Aan het begin van EDI-projecten moeten veel proces- en detailvragen worden opgehelderd. De te verduidelijken onderwerpen variëren van het exacte gegevensformaat van de technische interface tot de uitwisseling van gegevens en vragen over waar de gegevens in het ERP-systeem zijn opgeslagen.

Als service biedt Anveo een eerste analyse van het EDI-proces. We bekijken de interfacespecificaties, bespreken het proces en proberen aandachtspunten uit te werken. Natuurlijk worden ook typische valkuilen op veldniveau in aanmerking genomen, maar we specificeren meestal niet elk individueel veld om de inspanning laag te houden.

Als resultaat van de behoefteanalyse krijgt u een document met alle kennis die we hebben verzameld. Dit kan worden gebruikt als basis voor projectimplementatie door Anveo, of als basis voor een inspanningsinschatting, of voor de implementatie van interfaces door derden.

Vereisten

  • Een technische documentatie van de EDI-interface of een voorbeeldbestand. Als u die niet hebt, helpen wij u graag bij het verkrijgen van deze, maar zonder hen kunnen we niet beginnen met de analyse van de behoeften.
  • Een sessie op afstand, waar we uw Dynamics installatie kunnen bekijken
  • Een manier om contact op te nemen met een Dynamics consultant of ontwikkelaar, die bekend is met uw Dynamics installatie en die kan helpen bij het specificeren van het doelproces binnen Dynamics.

Het analyseproces

We beginnen met het verzamelen van alle informatie die u ons vooraf kunt geven. Vervolgens maken we een eerste afspraak om samen het doelproces te bespreken en eventueel een eerste indruk te krijgen van de Dynamics installatie. Op basis van deze informatie stellen we een eerste ontwerp van het document op en schrijven we de open vragen op. Deze worden dan meestal verduidelijkt in latere afspraken in samenwerking tussen de Dynamics gebruiker, de Microsoft Dynamics partner en, indien nodig, de EDI partner.