Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / EDI-trainingsinformatie
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

EDI-trainingsinformatie

Waarschijnlijk heb je een link naar dit document, omdat je geïnteresseerd bent in een Anveo EDI training of deze hebt geboekt. In dit document proberen we u informatie te geven die nuttig kan zijn voor en na de training.

Een Anveo training is een goed begin als u Anveo EDI Connect voor de eerste keer gebruikt, of als u nog nooit eerder een bepaald type mapping hebt gebruikt. Het doel van de training is om u te leren hoe u in de toekomst zelf EDI mappings kunt opzetten.

Indien mogelijk geven wij u graag een praktisch voorbeeld, zodat u de mappings die tijdens de training zijn gemaakt, kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat we meestal geen volledige mapping maken in een trainingssessie, maar alleen de basis creëren die u daarna kunt voltooien. Wij voeren ook geen volledige behoeftenanalyse uit, maar bieden deze als een aparte dienst aan.

Vereisten

Om u een training te kunnen geven, hebben we een werkende toegang op afstand nodig tot een testsysteem, waar Anveo EDI Connect al geïnstalleerd is. U moet ook al voor de training de Anveo-licentiesleutel importeren en controleren of de licentie werkt. Als u hulp nodig heeft bij de installatie of het controleren van uw licentie, dan helpt onze EDI-ondersteuning u graag verder. Neem in dat geval enkele dagen voor de training contact met hen op.

Houd ook een voorbeeldbestand van de te verwerken gegevens en, indien mogelijk, de interfacedocumentatie bij de hand. Wij stellen het op prijs als u deze informatie vóór de training aan Anveo kunt verstrekken, zodat de persoon die de training geeft al vóór de training een agenda kan opstellen.

Wij hebben geen kennis van Anveo EDI Connect nodig voor de training. Als u al enige kennis van onze module heeft, kunnen wij deze onderwerpen tijdens de training overslaan. De documentatie voor Anveo EDI Connect vindt u op deze site.

Checklist van dingen die u moet voorbereiden:

  • Een werkende toegang op afstand, bijvoorbeeld TeamViewer (wij hebben een geldige licentie die u niet nodig heeft)
  • Een testsysteem met een werkende Anveo EDI Connect installatie
  • Een geldige Anveo EDI Connect licentie of testlicentie voor het systeem
  • Voorbeeld gegevens
  • Documentatie van de interface

De opleiding

Gewoonlijk heeft een training een agenda zoals hieronder, maar we zijn erg flexibel. Bespreek uw verwachtingen voor de training met onze trainers.

  • Inleiding in de module
  • Kijken naar de verstrekte voorbeeldgegevens
  • Beginnen met het instellen van de mapping om de gegevens te importeren of te exporteren
  • We bespreken de mogelijkheden van het omgaan met proceslogica
  • Uw vragen beantwoorden

Na de training

Na de training moet je over alle informatie beschikken die je nodig hebt om verder te werken aan de mappings. Uiteraard kunnen wij, indien gewenst, aanvullende trainingen aanbieden. Wij raden u ten zeerste aan de tijd te nemen om de kennis die u na de training heeft opgedaan toe te passen.

Na afloop van de training heeft u meestal een aantal vragen en onze EDI-ondersteuning beantwoordt deze graag. Indien mogelijk is de persoon die de training heeft gegeven de dagen erna ook beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.

Op deze site is ook veel informatie te vinden. Een goed uitgangspunt is de Anveo EDI Connect documentatie.