Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Een job mapping maken
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Een job mapping maken

Wat is een job mapping? Dat is een NAV type mapping die wordt uitgevoerd door de taakwachtrij om bepaalde records in een tabel te verwerken. Het doel is om regelmatig de tabel te controleren of er (nieuwe) records zijn die verwerkt moeten worden, d.w.z. geëxporteerd in de meeste gevallen.

Afhankelijk van de gegevenstabel die u wilt verwerken, bevat deze mapping een tabellus over deze tabel met de juiste filters die records voorselecteren. Het filtert bijvoorbeeld alle records uit die al door andere NAV mappings zijn verwerkt en al geëxporteerd. U moet een veld in de tabel hebben dat u kunt gebruiken voor uw filter, bijv. een booleaanse veld met de naam “Transferred to EDI”. Het is ingesteld op “TRUE” voor alle records die al geëxporteerd zijn en u kunt het filteren op “FALSE” om de records te identificeren die geëxporteerd moeten worden.

Een andere voorwaarde voor het toestaan van de verwerking zou het bedrag van een gefrankeerde verkoopfactuur kunnen zijn: indien het bedrag nul is, mag het niet worden uitgevoerd.

Als u aanvullende voorwaarden heeft waaraan u moet voldoen, pas dan ook deze filters toe. Om de verdere verwerking te starten, moet u de postverwerking op deze tabel instellen om de records door te geven aan de eigenlijke NAV mapping die de gegevens overbrengt naar de buffertabellen (en de hierboven vermelde boolean op “TRUE” zet), gevolgd door de export mapping die het bestand naar een map schrijft enz.

Een groot voordeel van deze methode is dat elke nabewerking een aparte transactie is en zelfs als er om de een of andere reden één verwerking mislukt, zal het niet het hele exportproces stoppen en zullen de andere records nog steeds worden geëxporteerd.