Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Het schatten van Anveo EDI Connect Projecten
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Het schatten van Anveo EDI Connect Projecten

De inspanning om een mapping op te zetten in Anveo EDI Connect is moeilijk in te schatten. De inspanning is afhankelijk van verschillende factoren: Welk bestandsformaat wordt gebruikt, hoeveel velden zijn er, er is gedetailleerde documentatie. In de overgrote meerderheid van de gevallen is het grootste deel van het werk betrokken bij projectplanning en projectafspraken. EDI-projecten bestaan doorgaans uit veel deelnemers: Er zijn de business afdelingen, de projectmanagers, de IT-afdeling en EDI-dienstverleners of implementatiepartners. Het kan een uitdaging zijn om iedereen op de hoogte te houden en alle vragen op een gerichte manier op te helderen. De kosten voor het daadwerkelijk in kaart brengen komen al snel op de achtergrond.

Om toch een uitspraak te kunnen doen, kan men alleen met zeer ruwe schattingen werken, zeker als er geen verdere projectdetails bekend zijn. In onze ervaring kunnen we ongeveer 3 dagen per interface berekenen (partner en berichttype). Helaas is de variantie van deze stelling zeer groot en bedraagt deze een veelvoud van de genoemde tijd. Wij raden u daarom aan om een proefproject te organiseren. Gedurende deze periode moeten de gemaakte kosten in alle richtingen worden gecommuniceerd om in de toekomst een passende inschatting te kunnen maken voor deze klant en EDI-partner. Ook nuttig zijn gedetailleerde projectplannen, waar we ook ondersteuning kunnen bieden. We zouden hier graag nauwkeuriger ramingen willen kunnen geven.

Om u een (mogelijk slechte) vergelijking uit de ERP-wereld te geven: “Hoe tijdrovend is het om alle inkomende factuurregels handmatig in te voeren als u niet kunt voorspellen of de stamgegevens al bestaan of dat de leverancier en de artikelen moeten worden aangemaakt? Alle informatie die u van te voren kunt krijgen is dat wel: Er zijn ongeveer 15 grote en nog veel meer kleine leveranciers.