Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Sommen toevoegen aan uw EDI-document
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Sommen toevoegen aan uw EDI-document

We hebben in het artikel over berekeningen uitgelegd dat u basisberekeningen kunt uitvoeren in uw mapping. U kunt deze functie gebruiken om alle bedragen, regelbedragen, btw-bedragen enz. op te sommen. voor één geposte factuur geven we u in dit artikel een makkelijkere manier om dit te doen.

Wanneer u een gepostte factuur wilt exporteren, bevat de structuur van uw mapping waarschijnlijk een factuurhoofdlus en een factuurregellus. Om bepaalde velden automatisch op te tellen, kijk eens naar de eigenschappen van de factuurregel, in de foto hieronder is het een verkoopfactuurregel:

Enkele eigenschappen van de verkoopfactuurlijn lus

De belangrijke eigenschap is “Totale velden”: u kunt bepalen welke velden van de verkoopfactuurregel moeten worden samengevat, in dit geval de velden “Bedrag”, “Bedrag inclusief”. VAT” en “VAT Base Amount” (en het “Line Amount”, dat in deze weergave wordt afgekapt). Nu zal EDI Connect automatisch de bedragen van de gedefinieerde velden opslaan en u heeft alleen toegang tot deze velden buiten de verkoopfactuurlijn lus. Daarom voegt u ergens onder de regel voor de verkoopfactuur een nieuwe tabel-lus toe en gebruikt u onze buffertabel “EDI Document Summary Line”. Het is ontworpen om dergelijke opgetelde waarden op te slaan voor export- en importdoeleinden.

Als u de waarde voor het vatbedrag wilt opslaan, moet u de berekening doen met de waarden uit “Bedrag incl. BTW” en “BTW-basisbedrag” zoals beschreven in het berekeningsartikel.