Veelgestelde vragen / Anveo Mobile App / Hoe de Anveo Mobile App bijwerken?
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Hoe de Anveo Mobile App bijwerken?

Verschillende soorten updates

Anveo Mobile bestaat uit verschillende componenten: De Anveo Mobile App Client op de mobiele apparaten, de Anveo Mobile App Builder in Microsoft Dynamics en de Anveo Mobile App Configuratie als gegevens in de Anveo Mobile App Builder zoals Sales App, Service App en Delivery App. Het kan ook wenselijk zijn de Microsoft Dynamics-versie bij te werken.

Update van de Anveo Mobile App Client

Als de Anveo Mobile App Client op de gebruikelijke manier wordt geïnstalleerd (zonder mobile device management, MDM), wordt een update automatisch uitgevoerd als automatische updates zijn geactiveerd in het mobiele apparaat. Als automatische updates zijn uitgeschakeld, open dan uw winkel op het apparaat en werk handmatig bij. Als een MDM-oplossing wordt gebruikt, kan een update op een gecontroleerde manier worden geleverd. De werking van een MDM-oplossing is aan de gebruiker en veroorzaakt meestal verdere administratieve inspanningen en kosten, maar biedt een gecontroleerde update van deze component.

Update van de Anveo Mobile App Builder

Hiervoor raden wij aan het updatepakket te boeken. In dit geval wordt de Anveo Mobile App Builder bijgewerkt naar de nieuwste versie, terwijl de Dynamics-versie ongewijzigd blijft. Dit betekent dat nieuwe functies van de app setup tool beschikbaar zijn, maar de app setup zelf wordt niet aangevuld of gewijzigd.

Als u of uw Microsoft Dynamics Partner de update zelf wil uitvoeren, vindt u een bestand “Update Process & Changelog” in de release map met verdere instructies.

Als u de update wilt overdragen aan Anveo: De dienstbeschrijving van het “Anveo Mobile App Update Package” is hier beschikbaar.

Let op: Een actief Anveo Service Plan is vereist voor een update naar de nieuwste Anveo-versie.

De Anveo Mobile App configuratie bijwerken

De Anveo Mobile App kan volledig worden vervangen of handmatig worden bijgewerkt met nieuwe functies in nieuwere versies van de Anveo Mobile Apps zoals Sales, Service of Delivery. Een automatische update wordt niet aanbevolen en is niet mogelijk. In het dialoogvenster moet worden gecontroleerd welke functionele omvang moet worden overgedragen aan de reeds geïmplementeerde app-oplossing.

Let op: Als u de huidige Anveo Mobile App Configuratie van de Sales App, Service App of Delivery App vervangt door een nieuwe, moeten de bestaande aanpassingen handmatig worden doorgevoerd.

Microsoft Dynamics versie update

Wanneer de Dynamics versie wordt bijgewerkt, wordt meestal eerst de Anveo Mobile App Builder bijgewerkt en vervolgens wordt de oude app setup overgezet naar het nieuwe systeem.

Hier bevelen wij de volgende procedure aan:

 1. Installatie van het nieuwe Microsoft Dynamics systeem
 2. De Anveo Mobile App Builder installeren in het nieuwe Dynamics systeem
  Belangrijk: Het nieuwe Dynamics systeem vereist nieuwe Anveo objecten. Vraag ze aan bij Anveo Support.
 3. Exporteer de oude app-configuratie van het oude systeem en importeer deze in het nieuwe systeem.
 4. Bijwerken van de configuratie: bijv. het opzetten van de replicatie van de nieuwe deltadienst, indien van toepassing.
 5. Analyse van de gewijzigde of ontbrekende gegevensstructuren in de opzet van het Anveo-synchronisatiepakket. Ontbrekende tabellen en velden worden aangegeven met nummers zonder naam. Deze moeten ofwel worden toegevoegd als nieuwe tabellen/velden in het nieuwe systeem, ofwel moet de opzet van de app worden aangepast.
 6. Verificatie van de functie door middel van testruns door de ontwikkelaars.
 7. Aanpassing van de app tot verificatie door ontwikkelaar succesvol.
 8. Proefdraaien van de belangrijkste gebruikers volgens de gids voor beste praktijken.
 9. Aanpassing van de app tot het testen van belangrijke gebruikers succesvol is.

Let op: De migratie van de klassieke C/AL FOB-objecten naar de nieuwe Extension met AL-code vergt meer tijd. De kernstructuur van Anveo is compatibel, zodat een export en import van de configuratie mogelijk is. Er zijn echter meer aanpassingen nodig.

Een Microsoft Dynamics update resulteert technisch gezien in een nieuwe installatie van Anveo. Deze werkt ook automatisch bij naar de nieuwste Anveo-versie. Daardoor kunt u profiteren van de nieuwste versie. Een actief Anveo Service Plan is vereist. Bovendien zijn, afhankelijk van de versieverschillen, wijzigingen in de configuratie nodig.

Wij raden u aan het Anveo Quick Start pakket te boeken voor actieve ondersteuning van het project.

Let op: Aangezien de Anveo Mobile App verschillende soorten installaties biedt, bijvoorbeeld met en zonder Universal Code Initative ondersteuning (type AB versus type C3), met of zonder AzureSQL ondersteuning, is een verandering van het type installatie te vergelijken met een “Microsoft Dynamics versie update”. Bekijk de verschillende types op de pagina“Systeemvereisten“.

Typische scenario’s zijn:
Verhuizen van een OnPremises-installatie naar Business Central Online
Verhuizen van een klassieke SQL-server naar AzureSQL
Verhuizen van Non-Universal-Code naar de variant met Universal Code Initiative-ondersteuning
Verhuizen van FOB’s (C/AL) naar Extensions (AL).