Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Initialiseren van velden met gegevens
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Initialiseren van velden met gegevens

Wanneer u NAV type mappings gebruikt om records aan te maken in NAV tabellen Anveo EDI Connect buffer tabellen of gewone tabellen) kunt u velden initialiseren met data. Stel dat u verkoopfacturen wilt exporteren: het documenttype van het EDI-document moet “Verkoopfactuur” zijn en alle regels worden gevuld met items. Het initialiseren wordt gedaan door de filter eigenschap die u kunt instellen op een tabellus. Voor het EDI-documenttype is het filter “Documenttype=CONST(Factuur)” en voor de artikelregels is het “Type=CONST(Item)”.

Als u een bestelling moet importeren, kunt u de koptekst van de verkoop of aankoop initialiseren met “Documenttype=CONST(Bestelling)”, misschien met “Richting=CONST(Inkomend)”.

Natuurlijk kunt u deze waarden toewijzen in datamapplicatielijnen, maar omdat het constante waarden zijn, veranderen ze niet voor elk record en kunt u sommige mappinglijnen opslaan door de waarden toe te wijzen door middel van een filter.

Het resultaat hiervan is dat elk aangemaakt record deze waarden in de velden heeft. Als u veel mappings in uw systeem heeft, voor verschillende partners of klanten, kunt u via het veld “Project Code” enerzijds uw EDI-documenten groeperen en anderzijds snel zien welk document bij welke partner/klant hoort.