Veelgestelde vragen / Anveo Mobile App / Kan de Anveo Mobile App grote gebruikersaantallen aan?
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Kan de Anveo Mobile App grote gebruikersaantallen aan?

Bij de start van een project rijst vaak de vraag of de Anveo Mobile App grote gebruikersaantallen van 100 tot meer dan 500 mobiele app-gebruikers aankan. Aangezien de Anveo Mobile App offline-geschikt is en dus alle data en verwerking op het apparaat uitvoert, hoeft in deze vraag alleen de server-side infrastructuur in aanmerking te worden genomen.

Offline capaciteit is goed geschikt voor grote omgevingen

Met zijn offline mogelijkheden maakt deze load balancing over de mobiele apparaten Anveo bijzonder geschikt voor grote aantallen gebruikers. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker altijd snel en betrouwbaar kan werken, ongeacht hoe druk de server momenteel bezig is of zelfs als de internetverbinding tijdelijk niet beschikbaar is.

Er moet rekening worden gehouden met twee aspecten:

Verwerking van inkomende gegevens

Anveo zelf is hier geen bottleneck en kan gemakkelijk grote gebruikersaantallen aan. De vraag is eerder, kan de (bestaande) Microsoft Dynamics infrastructuur de binnenkomende gegevens snel genoeg verwerken? Helaas kan Anveo geen antwoord geven op deze vraag, omdat dit de verantwoordelijkheid is van de Microsoft-partner die de servers meestal onderhoudt. De vraag is dus: Hoeveel resources zijn er nodig om de inkomende gegevens op de gewenste snelheid te verwerken in Microsoft Dynamics met Web Service calls. Opgemerkt moet worden dat de nieuwere Dynamics versies veel efficiënter zijn dan oudere versies, zoals Dynamics NAV 2009R2.

Verzenden van gegevens

De tweede vraag is hoe vaak een delta-analyse wordt uitgevoerd voor een antwoord van Microsoft Dynamics op het mobiele apparaat en hoe tijdrovend dit is. Afhankelijk van de opstelling kan dit enkele seconden per apparaat duren, maar het kan ook enkele minuten duren als de opstelling complex is, grote hoeveelheden data bevat en de infrastructuur slecht is. Dit kan leiden tot een knelpunt, dus het kan en moet vooraf worden gecontroleerd in een testscenario. In sommige scenario’s moet de synchronisatie zeer zorgvuldig worden gepland, zodat de server het snel kan verwerken. Als bijvoorbeeld alle gebruikers op ongeveer dezelfde tijd ’s morgens aan de slag moeten en een update moeten krijgen, moeten verschillende mechanismen die in Anveo beschikbaar zijn, zoals voorcalculatie van gegevens of precieze planning, worden gebruikt om dit te organiseren.

Onderhoud van de server

Daarnaast zijn er veel server-side onderhoudstaken die regelmatig en goed moeten worden uitgevoerd, zodat de SQL-server de berekening snel kan uitvoeren. Deze zouden al in elke Microsoft Dynamics installatie moeten worden opgezet, maar we hebben in sommige ondersteuningsgevallen gezien dat ze ontbreken en een enorme impact hebben op de prestaties. Indien nodig zal Anveo een prestatie-analyse maken.

Anveo Support helpt u hier graag bij.