Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Markeergegevens in NAV-tabellen
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Markeergegevens in NAV-tabellen

Laten we aannemen dat u een aantal verkoopfacturen van NAV heeft geëxporteerd en u wilt er zeker van zijn dat u deze records niet opnieuw exporteert. Hoe zou je dat kunnen aannemen?

De meest handige manier om de records te markeren is om een of meer “status”-velden aan te maken om de EDI-exportstatus weer te geven. Bijvoorbeeld een booleaanse veld dat is ingesteld op “TRUE” bij export, of een tijdstempelveld dat is gevuld met de datum en tijd van de export.

Het maakt niet uit welk type en hoeveel velden u voor deze markering maakt, u moet ook een EDI Callback Functie aanmaken die de juiste waarden instelt omdat EDI Connect normaal gesproken geen toegang heeft tot tabellen met historische gegevens. In dit geval kunt u een nieuwe functie aanmaken in de codeunit “EDI Callback” met één parameter en het nummer van de gepostte verkoopfactuur doorgeven aan de functie, GET het in de code, het veld of de velden wijzigen en het record wijzigen. Als u meerdere tabellen hebt die u wilt markeren, hebt u voor elke tabel een functie nodig of voegt u een andere parameter toe aan de functie en geeft u het documenttype of de tabel er aan toe.

Wanneer de markeringen zijn ingesteld, kunt u in uw NAV mapping op deze velden filteren om te bepalen welke records nog niet zijn verwerkt. In het voorbeeld van het booleaanse veld zou het filter er uitzien als “Transferred to EDI=CONST(FALSE)”, sprekend in termen van NAV filterstrings. Maar je krijgt wel de manier waarop het bedoeld is.

Als u geen velden aan de tabellen wilt of kunt toevoegen, kunt u een nieuwe tabel maken en de primaire sleutels van de records opslaan die al door de export NAV-toewijzingen zijn verwerkt. In plaats van de verkoopfactuurtabel direct te filteren, moet u een lus over deze nieuwe tabel invoegen en proberen om in deze tabel een record voor de factuur te vinden. Als er geen records in het filter zitten, dan is de verdere verwerking toegestaan en wordt de informatie over de sleutelvelden naar de nieuwe tabel geschreven.