Veelgestelde vragen / Anveo Mobile App / Microsoft Dynamics 365 Business Central Universal Code Initiative
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Microsoft Dynamics 365 Business Central Universal Code Initiative

Dit artikel verwijst naar Microsofts Universal Code Initiative voor On-Premises installaties, waarvan de eerste versie eind 2021 is uitgebracht. Microsoft zal eisen dat Microsoft Dynamics ISV-oplossingen worden ontwikkeld in “extensies” en “cloud geoptimaliseerd” zijn. Raadpleeg de laatste Microsoft documentatie voor meer details.

Met trots kondigen wij aan dat de Anveo-producten Anveo Mobile App en Anveo EDI Connect binnenkort voldoen aan Microsofts Universal Code Initiative. Hieronder vindt u meer productspecifieke details.

Anveo Mobiele App

De Anveo Mobile App biedt twee installatiemogelijkheden.

Anveo Mobile App voor BC OnPrem met SQL integratie

De eerste optie biedt volledige achterwaartse compatibiliteit voor C/AL-gebaseerde installaties voor Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 tot Dynamics 365 Business Central 14 en voor AL-gebaseerde installaties die Extensies voor Microsoft Dynamics 365 Business Central 13 tot 19 gebruiken. Deze optie maakt gebruik van directe SQL-integratie en voldoet niet aan het Microsoft Dynamics 365 Business Central Universal Code Initiative.

Dit is C3 in de volgende dia:

Anveo Mobile App voor BC Online en OnPrem met universele code

De tweede optie biedt volledige BC Online (A1, A2) en BC OnPrem (B1, B2, B3) ondersteuning voor Microsoft Dynamics 365 Business Central 14 en nieuwer. Deze variant voldoet volledig aan het Microsoft Dynamics 365 Business Central Universal Code Initiative.

Als u deze optie (BC Online en Universal Code for On-Premises/Private Cloud) vergelijkt met de in SQL geïntegreerde optie (C), is een aparte Anveo Delta Service nodig, aangezien deze niet meer in SQL kan worden geïntegreerd. Deze database bevat een gerepliceerde kopie van alle vereiste Microsoft Dynamics gegevens voor een synchronisatie.

De Anveo Mobile App gebruikersinterface en app configuratie zijn identiek.

Meer informatie over infrastructuurvarianten vindt u op de pagina“Anveo Mobile App Systeemvereisten” van de documentatie.

Anveo EDI Connect

Wij bieden verschillende varianten van Anveo EDI Connect, die slechts weinig verschillen in functionaliteit. Tot nu toe is er een on-premises variant van onze app en een BC Online variant op AppSource.

De AppSource-variant is al compatibel met het “Microsoft Universal Code Initiative”, respectievelijk heeft er geen invloed op.

De on-premises variant biedt momenteel de mogelijkheid om bestanden rechtstreeks vanuit Dynamics te verzenden of te ontvangen via FTP, SFTP, FTPS en POP3, alsmede SMTP via gratis optionele componenten. Het is ook mogelijk om bestanden lokaal of in netwerkpaden op te slaan. Wij blijven deze variant aanbieden als een legacy build voor bijvoorbeeld bestaande Dynamics klanten, maar hij zal niet compatibel zijn met het Universal Code Initiative.

Daarom is er een nieuwe on-premises variant van onze oplossing die compatibel is met het Universal Code Initiative. Het verzenden en ontvangen van bestanden is hier mogelijk via onze Managed File Transfer Service (MFT) in de Anveo Cloud, of via een optionele gratis Windows service die lokaal buiten Dynamics wordt geïnstalleerd.