Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Moet ik Anveo EDI Connect upgraden?
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Moet ik Anveo EDI Connect upgraden?

In dit artikel proberen we de voor- en nadelen van het upgraden van de module uit te leggen. Als u op het punt staat om met een project te beginnen, moet u altijd de nieuwste beschikbare versie van de module gebruiken.

Anveo EDI Connect gebruikt een versienummeringsschema met de hoofdversie (4), de kleine versie (00) en de revisie (01), die wordt weergegeven als “4.00.01”. Een grote upgrade zal u veel nieuwe functionaliteiten brengen en kan baanbrekende veranderingen met zich meebrengen. Een kleine upgrade zal ook nieuwe functionaliteit introduceren, maar zal geen grote aanpassingen aan alle onderdelen van de converter bevatten. Dit kan een enkele wijziging van de converter zijn of een wijziging van één communicatiekanaal, of een nieuw ondersteund platform. Revisiewijzigingen corrigeren bijvoorbeeld vertalingen of corrigeren functionaliteiten zonder de manier waarop de module moet werken.

Elke nieuwe versie van de module brengt nieuwe functionaliteit, lost bekende problemen op en vaak vinden we manieren om de snelheid van de module nog verder te verhogen. Puur technisch gezien is een update altijd aan te bevelen.

Maar als u de module gebruikt en er zijn geen problemen, heeft een update alleen zin als een van de nieuwe functies het werk aanzienlijk gemakkelijker maakt. Bij elke update moet de module volledig getest worden, zodat een update, ook al is deze technisch zeer snel uitvoerbaar, vaak gepaard gaat met overeenkomstige testinspanningen. Als u de module tot nu toe niet live gebruikt, is de update meestal zinvol, omdat deze nog steeds wordt getest en de extra inspanning navenant laag is. Als u van plan bent om een nieuwe interface in een live systeem te implementeren, moet u ook rekening houden met de voordelen van de nieuwe versie ten opzichte van de testinspanning. Als de nieuwe versie daarentegen niet alleen de installatie, maar ook het operationele proces vergemakkelijkt, is een update vaak zeer snel de moeite waard.

Helaas is het antwoord op deze vraag niet zo eenvoudig. Indien u ons advies wenst in individuele gevallen, neem dan contact op met onze EDI Support met de details. Wij ondersteunen u bij het nemen van uw beslissing.