Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Objecten zijn niet zichtbaar in het menu
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Objecten zijn niet zichtbaar in het menu

Dit item is bedoeld om problemen op te lossen als u de Anveo EDI Connect module heeft geïnstalleerd en deze niet in het menu verschijnt.

De module moet onder de locatie verschijnen:

Departments / Administration / Application Setup / Anveo EDI

Open een ontwikkelomgeving en zorg ervoor dat u de Anveo EDI Connect menu suite kunt zien als een van de Add-on menu suites. Zo niet, raadpleeg dan het installatiehoofdstuk van de handleiding en installeer de menu suite.

Als de menu suite is geïnstalleerd, gelieve alle menu suites opnieuw te compileren (selecteer alles en druk op F11). Start de client opnieuw op en controleer of u de menu-items kunt zien.

Als ze nog steeds niet zichtbaar zijn, ga dan naar de pagina EDI Setup (Paginanummer 5327301) en klik op “Run”. Als de pagina wordt geopend, was de installatie correct en is er een probleem met de menu suites. Als u een toestemmingsfout krijgt, bevat uw NAV-licentie geen EDI Connect module. 

Neem contact op met uw NAV partner of voeg de EDI Connect module toe als u uw licentie kunt aanpassen. De module moet verschijnen als “conion media GmbH” – Anveo EDI Connect”.

Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met ons support team.