Veelgestelde vragen / Anveo EDI Connect / Update van FOB-Version naar Business Central Extensions
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Update van FOB-Version naar Business Central Extensions

We raden ten zeerste aan om eerst een testsysteem te updaten en ervoor te zorgen dat alles werkt zoals verwacht, voordat het live-systeem wordt geüpgraded.

Als u zich van de FOB-versie van Anveo EDI Connect naar de Business Central Extension wilt verplaatsen, bent u waarschijnlijk een bestaand systeem aan het upgraden.

Het eerste wat u moet beslissen is of u bestaande transactiegegevens moet bewaren.

Zo niet, dan is de upgrade vrij eenvoudig: controleer of de mappings velden gebruiken, die in V5 van de module zijn afgeschreven. Zo niet, dan kunt u een back-up maken van de mappings en deze importeren in een ander systeem met behulp van de extensie. Als u de uitbreiding wilt importeren in het systeem dat de FOB eerder heeft gebruikt, moet u alle objecten uit het ID-bereik 5327300 tot 5327399 verwijderen.

Als u de bestaande transactiegegevens wilt behouden is de update nog steeds mogelijk. Als eerste stap, gelieve de FOB-Versie bij te werken naar dezelfde versie als de Business Central Extension die u wilt gebruiken. Zorg ervoor dat er geen verouderde velden in de buffertabel meer worden gebruikt. Daarna kunt u elke tool gebruiken om een back-up te maken en de tabelgegevens te herstellen of om ze te migreren naar de nieuwe uitbreidingstabellen. De tabel namen, ID en structuur is het zelfde tussen de FOB versie en de Extensie voor Business Central Version 13, 14 en 15.

Verhuizen naar nieuwe Converters

Met Anveo EDI Connect 5.00 is de NAV-converter afgeschreven. U kunt het nog steeds installeren vanaf de setup-pagina en de bestaande mappings gebruiken. U kunt de mappings ook kopiëren van het oude NAV-formaat naar de nieuwe PREPARE-, CHECK– en PROCESS-formaten.

Bestaande aanpassingen updaten

Als uw systeem wijzigingen heeft in de ANVEDI Callback codeunit, moet u de code verplaatsen naar een nieuwe aangepaste uitbreiding. Wij bieden evenementen aan in de codeunit ANVEDI Events, die alles moet kunnen afhandelen, wat mogelijk was met de ANVEDI Callback. U kunt meer leren in het hoofdstuk over het gebruik van events om het gedrag van de module aan te passen.