Anveo EDI Connect / MFT / Referentie / AS/2 Aansluiting
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

AS/2 Aansluiting

Met de AS/2-connector kun je documenten uitwisselen via het AS/2-protocol.

Nieuwe AS/2-connector maken

Je kunt een nieuwe connector maken door naar Instellingen -> Connectoren te gaan en op de actie “Nieuwe connector” te klikken. Je kunt de connector een naam en een beschrijving geven. Kies vervolgens AS/2 als connectortype.

U kunt de volgende eigenschappen configureren:

AS/2 ID

Dit is je AS/2 ID voor deze connector. Je kunt meerdere connectoren maken. Elke connector heeft zijn eigen AS/2-id en certificaten om je bedrijf te identificeren. De partnerinstellingen worden later geconfigureerd.

Om compatibiliteit te garanderen, raden we aan om alleen letters en cijfers te gebruiken voor de ID.

Contact e-mail

Deze informatie wordt gebruikt om een zelfondertekend certificaat te genereren voor dit AS/2-station. Je kunt het certificaat later wijzigen.

Nadat de connector is gemaakt, kun je het publieke deel van de sleutel downloaden door op “Download Certificate” te klikken in de kaart van de connector. Je kunt ook je eigen private en publieke sleutel uploaden met de actie “Upload Private Key”.

Je moet de volgende informatie met je partner delen:

Url eindpunt

Dit is de URL waar de connector kan worden bereikt. We ondersteunen http (poort 80) en https (poort 443). We raden ten zeerste aan om SSL te gebruiken, zodat de volledige URL begint met “https://” en de informatie op de kaart.

AS/2 ID

Je zelf toegewezen ID die je hebt gekozen bij het maken van de connector.

Openbare sleutel/certificaat

Het publieke deel van je coderings- en ondertekeningssleutel. Het kan worden gedownload van de connector. We ondersteunen slechts één certificaat voor versleuteling en ondertekening aan onze kant.

MDN’s

Meldingen voor berichtaflevering worden gebruikt om aan te tonen dat een bestand is overgedragen. We kunnen synchrone MDN’s en geen MDN’s versturen. En we kunnen synchrone en asynchrone MDN’s ontvangen.

Encryptie

De codering wordt per partner gedefinieerd. We ondersteunen encryptie en ondertekening. Bekijk in de partnerinstelling de beschikbare algoritmen. AS/2 kan zowel de gegevens op de transportstroom (met https) als de gegevens versleutelen. Het gebruik van beide versleutelingsmethoden zal de beveiliging niet noodzakelijk verbeteren. We raden ten zeerste aan om ten minste de https-encryptie te gebruiken, indien mogelijk.

Ondertekening

We kunnen uitgaande berichten ondertekenen. De instelling wordt in elke partner gedefinieerd.

Codering voor overdracht van inhoud

We kunnen binaire en base64 gecodeerde berichten ontvangen. Je kunt op dit moment het gedrag voor verzenden niet configureren, dus beide zouden acceptabel moeten zijn voor je partner.

Een AS/2-partner aanmaken

Elk AS/2-station kan meerdere partners hebben. Je kunt beslissen of je een signlestation voor al je partners wilt maken of een speciale connector voor elke partner.

Om een nieuwe partner aan te maken, navigeer je naar de pagina AS/2-connectorkaart. Klik op de subpagina voor partners op “Nieuw”. Je moet de volgende informatie opgeven:

Naam

De naam van de partner. Deze informatie wordt alleen gebruikt in de gebruikersinterface van het portaal.

Beschrijving

Optioneel. Je kunt wat aantekeningen maken over de verbinding.

Partnercode (ERP-systeem):

Deze code moet uniek zijn en wordt gebruikt om de partner te identificeren in het aangesloten ERP-systeem.

AS/2 ID

De AS/2-id van je partner die wordt gebruikt om hem te identificeren. Dit moet uniek zijn per connector. Als twee van je partners dezelfde ID willen gebruiken, moet je een tweede AS/2-connector gebruiken.

URL eindpunt

De AS/2 URL van je partner met “https://” of “http://” afhankelijk van of je SSL-encryptie gebruikt of niet.

Encryptiecertificaat

Optioneel. Als de partner gecodeerde berichten verstuurt, moet je zijn openbare sleutel/certificaat opgeven.

Certificaat ondertekenen

Optioneel. Het certificaat om de handtekening van je partner te valideren. Deze informatie wordt momenteel niet gebruikt.

Handtekening algoritme

Of je gegevens die je naar de partner stuurt moet ondertekenen en welk algoritme je daarvoor moet gebruiken. Dit specificeert hoe we gegevens verzenden. U kunt momenteel niet configureren of de partner ondertekende berichten moet verzenden. We accepteren ondertekende en niet-ondertekende berichten.

Encryptie-algoritme

Of we versleutelde gegevens willen verzenden en welke algoritmen moeten worden gebruikt. U kunt op dit moment niet configureren of de partner gecodeerde berichten moet verzenden. We accepteren inkomende versleuteling en controleren deze aan de hand van het versleutelingscertificaat.