Anveo EDI Connect / Config / Aan de slag / EDIFACT normen
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

EDIFACT normen

De volgende stappen zijn alleen nodig als u EDIFACT wilt gebruiken. Indien dit niet het geval is, kunt u direct na de installatie aankomen.

Wij verzenden de EDIFACT documentatie niet met Anveo EDI Connect. Maar we bieden een programma waarmee u de benodigde versie van de EDIFACT standaard kunt downloaden en converteren naar een bestandsformaat dat geïmporteerd kan worden met Microsoft Dynamics NAV 2015. Dit is voornamelijk te wijten aan de licentievoorwaarden van de EDIFACT standaarden, maar ook omdat elke standaard enige opslagruimte in de database nodig heeft.

Voordat u kunt beginnen met het maken van mappings, moet u de basis EDIFACT / X12 data importeren, die onafhankelijk is van de verschillende EDIFACT versies.
Om de basisgegevens te importeren, ga naar het EDIFACT / X12 menu:

Departments -> Administration -> Application Setup -> Anveo EDI -> EDIFACT X12

Er zijn drie verschillende pagina’s beschikbaar:

  • EDIFACT/X12 Identifier - (Identifier)
    • Informatie over de namen en gegevenstypen van de elementen
  • EDIFACT/X12 Identifier Matrix - (Matrix)
    • Informatie over hoe het element kan worden gebruikt (toegestane combinaties)
  • EDIFACT/X12 Code List Value - (Code List)
    • Informatie over mogelijke waarden van de afzonderlijke elementen

Het installatiepakket van Anveo EDI Connect bevat een map met de naam InstallationData. Installeer de drie bestanden uit die map door de betreffende pagina te openen en op de actie “Importeren…..” te klikken.

Om een specifieke EDIFACT standaard te kunnen gebruiken moet u het programma “ImportEdifactAssistant.exe” starten vanuit de directory Edifact_Downloader. Klik op Next. Selecteer de gewenste UNECE-standaard (zoals D96A) uit de eerste lijst en klik op Download.

Stap 1: Selecteer de versie en klik op Download

Het programma zal u vragen om een map te selecteren en de bestandsnaam van het gedownloade bestand in het volgende tekstvak te plaatsen. (Als u het ZIP-bestand al hebt, kunt u het direct selecteren en hoeft u het niet elke keer te downloaden).

De volgende stap is het selecteren van een doelmap voor de drie bestanden die worden gegenereerd. Klik daarna op de knop Next.

Stap 2: Selecteer de doelmap en klik op Volgende

In het geval dat wij licentievoorwaarden vinden zullen wij deze aan u tonen. Zo niet, controleer dan de licentievoorwaarden op de website van de UNECE. De tool converteert de gegevens uit het ZIP-bestand naar gegevens die in Anveo EDI Connect kunnen worden geïmporteerd.

Ga daarna terug naar Microsoft Dynamics NAV 2015 en importeer de nieuw gegenereerde bestanden met behulp van de drie pagina’s, zoals hierboven beschreven.

U kunt zoveel normen importeren als u wilt, maar u kunt ook zoveel normen importeren als u wilt. Als u een standaard importeert die al in het systeem aanwezig is, zal de module alle bestaande records overschrijven, maar geen extra records verwijderen.