Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Overzicht

Om processen te automatiseren, moet je ze instellen zoals beschreven in de bovenstaande hoofdstukken. Voor inkomende bestanden is het beginpunt het ontvangen van de bestanden. Je kunt de workflow zo instellen dat alle volgende stappen automatisch worden uitgevoerd. We raden je aan om Business Transactions te gebruiken om de hele workflow op te zetten. Op deze manier is het enige wat je hoeft te doen om je inkomende bestanden te automatiseren het toevoegen van een RECEIVE job, zoals hierna beschreven.

Voor uitgaande bestanden begint u meestal met een gegevensverzamelingtaak van een EDI Business Transaction Type en alle andere acties worden automatisch uitgevoerd.

Natuurlijk is er ook de optie om een enkele mapping uit te voeren vanuit de taakwachtrij.

Er zijn situaties waarin je misschien niet alles automatisch wilt laten uitvoeren. Als dit het geval is, is er een insteloptie om de automatische verwerking uit te schakelen en taakwachtrijvermelding toe te voegen die alleen de dingen verwerkt die jij wilt. Dit geeft je veel flexibiliteit, maar je moet elk item in de taakwachtrij afzonderlijk instellen.

Als zelfs dat niet genoeg controle is, kun je ook alles (en meer) doen dat we kunnen automatiseren vanuit de wachtrij voor taken door de ANVEDI Integration Codeunit aan te roepen vanuit code. Dit kan ook handig zijn als je een actie niet automatisch wilt uitvoeren, maar door op een knop te drukken.

Anveo EDI Connect biedt ook de mogelijkheid om verwerking die op fouten is gestuit automatisch opnieuw te proberen. Om deze functionaliteit vanuit de mapping of de communicatiekanalen te gebruiken, moet een MAINTENANCE-taak worden ingesteld.