Anveo EDI Connect / Config / Mappings / Algemene EDI Mapping
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Algemene EDI Mapping

We hebben het algemene concept van EDI Eigenschappen al eerder beschreven en hoe de header en de lijneigenschappen van de mapping te benaderen. In deze sectie zullen we enkele eigenschappen bekijken die beschikbaar zijn in alle mappings. We zullen later kijken naar de eigenschappen die meer specifiek zijn voor mapping formaten, zoals XML etc.

EDI Mapping Koptekst Eigenschappen

Documentation

Wanneer een eigenschap de waarde tussen de haakjes “{“, “}” aangeeft, is deze alleen-lezen. De documentatie geeft u twee sub-eigenschappen:

Description

Een meertalige beschrijving in één regel die aan de gebruiker wordt getoond in de EDI Processing Queue en in de mapping. Gebruik deze eigenschap om te beschrijven wat de mapping doet.

Long Description

Een meertalige eigenschap die het mogelijk maakt om te documenteren wat de mapping in detail doet. Je kunt dit ook gebruiken voor changelogs etc.

Error Handler

Deze eigenschap geeft u veel controle over wat er moet gebeuren, als er een fout optreedt tijdens de mapping uitvoering. Je hoeft het niet te configureren. De eigenschap maakt het mogelijk om een mapping te definiëren die moet worden uitgevoerd in het geval er fouten zijn tijdens de uitvoering van de huidige mapping. Vanuit de error handler mapping heeft u toegang tot alle genoemde tabelweergaven die beschikbaar zijn in de huidige mapping. Daarnaast kunt u toegang krijgen tot de queue door gebruik te maken van de genoemde tabelweergave PROCESSINGQUEUE. Gekoppeld aan de EDI Processing Queue heeft u toegang tot de tabel EDI Processing Log alle foutinformatie.

Voorzichtig, de Error Handler wordt ook aangeroepen als de verwerking niet kan worden gestart als gevolg van tafelsloten of andere algemene systeemfouten of licentiefouten. U moet ervoor zorgen dat de Error Handler zichzelf of andere mappings niet in cirkelvormige afhankelijkheid noemt.

EDI Mapping Lijneigenschappen

Type

De belangrijkste eigenschap die beschikbaar is op alle mapping is het type. De selecteerbare waarden kunnen afhankelijk zijn van het mapping, maar over het algemeen kunt u kiezen tussen deze waarden:

Loop

De mapping vertegenwoordigt een structuur die kan worden herhaald. Als u het type mapping wijzigt in Loop komen andere eigenschappen beschikbaar. U wilt het type Loop kiezen, als u een gedeelte in een mapping wilt herhalen of als u een tabel voor gegevenstoegang wilt toevoegen. We bespreken dit lijntype voor elke converter en in de sectie lezen en schrijven van tabelgegevens. Een lijn van dit type kan kinderen hebben, die de structuur die kan worden herhaald.

Conditional

De regel mapping staat voor een blok in de mapping dat alleen wordt uitgevoerd op basis van een voorwaarde. De voorwaarde kan elke functie zijn en bijvoorbeeld twee waarden vergelijken en alleen de kinderlijnen uitvoeren, als de vergelijking waar is.

We zullen dit type mapping in detail bespreken in de sectie behandeling van voorwaardelijke aftakkingen.

Data

Dit is een data mapping regel. Een data mapping staat voor gegevens die worden gelezen of geschreven of die worden overgedragen tussen tabellen. De eigenschappen van een data mapping regel zijn afhankelijk van het gekozen mapping formaat. U kunt meer leren over data mapping in de beschrijving van de converter die u gebruikt.

Command

De module biedt enkele algemene commando’s en enkele format-specifieke commando’s. Een commando kan bijvoorbeeld gegevens controleren, een fout veroorzaken of de verwerking onderbreken. U kunt meer leren over commando’s in de sectie werken met commando’s.

Documentation

Wanneer een eigenschap de waarde tussen de haakjes “{“, “}” aangeeft, is deze alleen-lezen. De documentatie geeft u twee sub-eigenschappen:

Description

Een meertalige beschrijving in één regel die direct in de mapping wordt weergegeven. Dit kan worden gebruikt om alle belangrijke informatie te documenteren die zichtbaar moet zijn voor gebruikers die in de mapping werken.

Long Description

Een meertalige eigenschap die het mogelijk maakt om te documenteren wat de mapping in detail doet. Je kunt dit ook gebruiken voor changelogs etc.