Anveo EDI Connect / Config / Mappings / Behandeling van voorwaardelijke aftakkingen
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Behandeling van voorwaardelijke aftakkingen

Vaak is er in een mapping slechts aan een deel van de mapping een specifieke voorwaarde voldaan om een deel van de mapping uit te voeren. Anveo EDI Connect biedt meerdere manieren om voorwaardelijk delen van een mapping uit te voeren.

Afhankelijk van de situatie zijn er meerdere manieren om delen van een mapping uit te voeren, afhankelijk van de conditie. U kunt een mappinglijn gebruiken met de eigenschap
Type ingesteld op Conditional. Hiermee kunt u een willekeurige functie in de module selecteren en alleen als die functie wordt uitgevoerd, True the children worden uitgevoerd. Dit is vooral nuttig met het object COMPARE en biedt functies om twee waarden te vergelijken. U kunt meer te weten komen over de beschikbare functies in het hoofdstuk “Ingebouwde functies“.

Als je op een import mapping bent en je wilt een deel alleen importeren als het aanwezig is in de data, zul je vaak een lus en filters op de kinderen gebruiken om alleen in de lus te komen, als de filters overeenkomen. Meer informatie hierover vindt u in de documentatie van elke converter.

Als u op een export mapping bent, bieden sommige converters een Conditional Output eigenschap, om alleen gegevens uit te voeren op basis van een gespecificeerde criteria.

Een andere manier om delen van de mapping alleen afhankelijk van de gegevens uit te voeren, is door gebruik te maken van een tabelinstantie en filters, zodat de kinderen alleen worden uitgevoerd als er een record wordt gevonden.