Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Anveo Delivery App

Met de Anveo Delivery App legt u het hele bezorgproces digitaal vast. De chauffeurs krijgen mobiel toegang tot alle leveringsgerelateerde informatie die ze nodig hebben van Dynamics.

Let op, deze beschrijving is alleen van toepassing op de basisconfiguratie van de Anveo Delivery App. Het kan zijn dat u een aangepaste versie van de Anveo Delivery App gebruikt.

Bewerk startlocatie voor route

In het Edit My Location-paneel kan de bestuurder kiezen tussen een aangepaste locatie of mijn locatie van waaruit hij de route voor zijn leveringen zal beginnen. Als My Location is geselecteerd, is het startpunt van de route de huidige locatie van het toestel op basis van het GPS-signaal van het toestel. Na het selecteren van een Custom Location kan de bestuurder een aangepast adres definiëren om zijn route te beginnen door het invoeren van informatie over adres, postcode en stad.

Werken met leveringen

Wanneer u het pictogram Leveringen selecteert, wordt de lijst met te leveren bestellingen geopend. De bestellingen worden gesorteerd in de volgorde waarin ze moeten worden geleverd.

De volgorde waarin de orders zullen worden geleverd, wordt van Dynamics verwacht. De Anveo Delivery App doet niet aan route optimalisatie.

Navigeer naar enkele levering

Door lang te drukken kunt u de route naar het afleveradres van deze specifieke bestelling in Google Maps laten weergeven.

Toon route naar alle leveringen

Met de actie Show Delivery Route uit het menu of door op de kaartknop te drukken kunt u naar alle open leveringen in de lijst met open Delivery Orders navigeren. De volgorde van levering zal naar verwachting vooraf worden bepaald in Dynamics.

Leveringsinformatie van backoffice

Indien bijkomende informatie over de levering beschikbaar is, wordt een rode noot weergegeven met de vermelding Delivery Information Available. Via een lange druk op de bestelling kunt u toegang krijgen tot deze leveringsinformatie. De hier weergegeven opmerkingen zijn de opmerkingen die zijn opgeslagen in de opmerkingenactie op de Sales Order in Dynamics.

De Long actie is een veeg naar links op iOS, een lange druk op Android en een klik met de rechtermuisknop op Windows.

Levering niet mogelijk

Indien de levering van de bestelling niet mogelijk is kunt u de levering annuleren door gebruik te maken van de actie Delivery not possible op de lange druk van de bestelling. Nadat u op de actie hebt gedrukt, hebt u de mogelijkheid om een opmerking te plaatsen over de reden waarom de levering onmogelijk was en de levering vervolgens af te breken. De bestelling verdwijnt dan uit uw lijst van openstaande leveringen en gaat terug naar de backoffice om opnieuw te worden toegewezen.

Aanpassen Verzonden hoeveelheid

U hebt de mogelijkheid om de Quantity to Ship passen als u’niet de volledige hoeveelheid van het te leveren artikel kunt leveren. De reden daarvoor kan zijn, dat sommige artikelen ontbreken, beschadigd zijn of stuk zijn. Bij het lang indrukken van de te leveren regel hebt u de mogelijkheid om opmerkingen op te slaan voor de backoffice om te beschrijven waarom de hoeveelheid is aangepast. De optie Add Pictures biedt u ook de mogelijkheid om beschadigingen of gebreken van de levering met de camera van het toestel te documenteren.

Terugzending van goederen door de klant

In het menu van de “Delivery=””] Pagina heeft u de mogelijkheid om retouren zoals pallets of andere retourpakketten vast te leggen via de actie Capture Return Line. Omdat het afhandelen van retouren een heel individueel proces is, ook afhankelijk van wat voor soort retouren worden afgehandeld, creëert de Anveo Delivery App een notitie regel om u de mogelijkheid te geven de informatie vast te leggen over wat er retour is gekomen. Deze informatie moet dan door de backoffice worden verwerkt.

Levering op een GPS-locatie

Er kunnen gevallen zijn waarin u een specifieke GPS-locatie van de levering wilt markeren. Dit kan het geval zijn bij de levering van grote stukken of bij de levering op een bouwplaats. Voor dit scenario heeft u de mogelijkheid om de actie “Save=””] te gebruiken op de “Delivery=””]. Bij deze actie wordt de huidige GPS-locatie van het toestel opgeslagen met de levering in lengte- en breedtegraad.

Deze functie kan alleen worden gebruikt als de Anveo Mobile App toegang heeft tot de GPS-informatie van het toestel. De nauwkeurigheid van deze informatie is afhankelijk van de GPS-informatie die op het toestel beschikbaar is.

Beëindig levering

Na een succesvolle levering heeft u de mogelijkheid om de handtekening van de klant vast te leggen met de actie “Capture=””] op de “Delivery=””] Pagina. Deze actie kan ook worden opgeroepen via de klembordknop onderaan de pagina. Vanuit het menu kunt u een “Shipment=””] aanmaken om aan de klant de levering te tonen die hij ondertekent. Dit document kan ook via e-mail naar de klant worden gestuurd.

Door gebruik te maken van de actie Order Delivered heeft u de mogelijkheid om de levering van deze bestelling af te ronden. Deze actie is ook toegankelijk via de knop met het vinkje onderaan de pagina. U krijgt een waarschuwing als er nog geen handtekening van een klant is vastgelegd. Na bevestiging van de levering verdwijnt de bestelling uit de lijst van openstaande leveringen en wordt in de backoffice gemarkeerd als geleverd.

De Anveo Delivery App in Dynamics

De Anveo Delivery App is gebaseerd op Sales Orders in Dynamics. Sales Orders moeten aan de bestuurder worden toegewezen en vanuit de backoffice worden gerouteerd. Dit kan manueel gebeuren of via een routing add-on voor Dynamics. De bestuurder is geïdentificeerd als een magazijnlocatie in Dynamics.

De Anveo Delivery App kan ook gebaseerd zijn op Posted Sales Documents. Deze aanpassing aan de app zal binnen een project moeten worden aangepast.

Leveringsauto’s en magazijnlocaties

Het toewijzen van orders voor levering gebeurt door het toewijzen van de Sales Order aan een leveringsvoertuig vertegenwoordigd door een magazijnlocatie in Dynamics. Door het leveringsvoertuig aan een magazijnlocatie te koppelen, kunt u later artikelen naar deze magazijnlocatie verplaatsen voor levering en kunt u de voorraad van artikelen bekijken die op een bepaald voertuig moeten worden geleverd.

Processen rond het gebruik van de auto als opslagplaats en het verplaatsen van voorraden zullen binnen een project moeten worden aangepast.

Plan een bestelling voor levering

Om een bestelling in te plannen voor levering moet de Delivery Vehicle Code worden ingevuld met de overeenkomstige magazijnlocatie, moet de Mobile App Status worden ingesteld op Assigned en moet een Delivery Sequence No. worden gekozen. Deze waarden kunnen handmatig worden ingesteld of door een route optimalisatie add-on.

Bezorggerelateerde informatie van de Anveo Delivery App

Bij aflevering vult de chauffeur het veld Quantity to Ship in op de verkoopregels. Retourregels zullen worden aangemaakt als Sales Lines van het type blanco. Alle informatie met betrekking tot de hele levering, zoals handtekening en GPS-locatie, wordt opgeslagen in de Sales Header of in relatie tot de Sales Header. Informatie met betrekking tot een te leveren artikel, zoals een foto van een beschadigd pakket, wordt opgeslagen in relatie tot de Sales Lines.

De volgende informatie van de Anveo Delivery App wordt in Dynamics opgeslagen:

  • GPS-locatie – opgeslagen in de Sales Header in de velden ACF Delivery Latitude (Table 36 Field 5327204) en ACF Delivery Longitude (Table 36 Field 5327205)
  • Handtekening – opgeslagen in de Sales Header in het veld ACF Signature (Table 36 Field 5327200)
  • Afbeeldingen – opgeslagen in tabel ACF File Repository (Table 5327186)
  • Commentaar – opgeslagen in tabel Comment Lines (Table 44)
  • Afleverstatus – opgeslagen in Mobile App Status (Table 36 Field 5327202)
  • Retourregel – opgeslagen als Sales Line (Table 37) van het type blanco
  • Verzonden hoeveelheid – opgeslagen in de Quantity to Ship (Table 37 Field 18)

De levering in Dynamicsboeken

Na levering zet de Anveo Delivery App de Mobile App Statusde Sales Order op Delivered. De Sales Order kan dan door de backoffice worden geboekt. Als er nog artikelen moeten worden verzonden, kan de Sales Order opnieuw worden toegewezen.