Anveo Mobile App / Belangrijke informatie
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Belangrijke informatie

Lees deze documentatie zorgvuldig door voordat u aan een Anveo Mobile App of Anveo Web Portal project begint. Het bevat zeer waardevolle informatie voor een succesvolle implementatie.

Twee oplossingen in één product

De Anveo Mobile App is volledig offline te gebruiken. U kunt uw eigen bedrijfsprocessen maken als Anveo-scripts die op het mobiele apparaat worden uitgevoerd en gegevens wijzigen voordat ze terug naar Microsoft Dynamics worden gesynchroniseerd. Dat maakt het ontwikkelen van een eigen client – die gebruik maakt van de Anveo Client Suite – eenvoudiger.

Met de Anveo Web Portal worden alle gegevens opgehaald en teruggeschreven via Microsoft Dynamics bedrijfslogica, zodat er geen overbodige broncode voor een webgebaseerde applicatie nodig is. De webgebaseerde clients dienen dus alleen voor de voorbereiding en weergave van gegevens uit Microsoft Dynamics.

Software-onderdelen

De oplossingen die in deze documentatie worden beschreven, bestaan uit verschillende softwarecomponenten die samen de gedefinieerde omvang van de services realiseren. De componenten kunnen verkrijgbaar zijn bij verschillende leveranciers, bijv. Microsoft Dynamics 365 is alleen verkrijgbaar bij een Microsoft Dynamics-partner, terwijl de Anveo Mobile App kan worden gedownload in de Apple App Store, Google Play of Microsoft Store. Alle onderdelen en de details over de prijs en hoe de software te verkrijgen, staan beschreven in de systeemvereisten.

Flexibele toolkit voor uw individuele oplossingen

De Anveo Client Suite is een zeer flexibele tool om individuele mobiele apps en webportals te maken voor Microsoft Dynamics. Het is speciaal ontworpen voor partners en klanten, om de ontwikkelingstijd aanzienlijk te verkorten, te voldoen aan een breed scala aan eisen en snel te reageren.

Voorbeeldtoepassingen voor een snelle en eenvoudige start

De Anveo Client Suite biedt sjablonen voor verschillende scenario’s, zoals verkoop en service. Deze sjablonen bevatten bijvoorbeeld een aantal Anveo Pages, die de opmaak van gegevens uit Microsoft Dynamics definiëren. Met Anveo Pages kunt u gegevens weergeven en bewerken via uw Anveo Mobile App of het Anveo Web Portal. Met dit framework kun je Anveo Pages maken met slechts een paar muisklikken en geen tot weinig ontwikkelinspanning.

Systeemvereisten

Lees zorgvuldig de systeemvereisten van de infrastructuur en licenties van derden.

Belangrijke opmerking over verwachtingen

Voordat u aan een Anveo-project begint, willen we er zeker van zijn dat de gebruikers en de verantwoordelijke Microsoft Dynamics Partner op de hoogte zijn van de productwaarde en de functieset, de openstaande taken en de verantwoordelijkheden.

De bestaande applicaties zoals de Anveo Sales App, Anveo Service App, andere apps of de Web Portal oplossingen vormen een goed startpunt. We noemen ze “Base Apps” en het zijn voorbeelden voor een snellere ontwikkeling. Maar let op: ze zijn geen kopie van Microsoft Dynamics met alle functies, het zijn geen kant-en-klare oplossingen. U kunt niet zomaar Anveo installeren en alle bedrijfsprocessen in Anveo laten verlopen zoals nu in Microsoft Dynamics. Eerst moet het Anveo-product gedetailleerd worden gepland, geconfigureerd en getest.

Waarom is dit? Microsoft Dynamics is ook een zeer flexibel ERP-systeem met veel verschillende versies, lokalisaties en aanpassingen. Hoewel een van de grootste voordelen van Anveo de diepgaande integratie in deze systemen is, is Anveo ook zeer afhankelijk van de juiste opzet van gegevensstructuren en bedrijfsprocessen.

De eindgebruiker en de verantwoordelijke Microsoft Dynamics Partner hebben een duidelijk inzicht in alle bedrijfsprocessen. Hierdoor ligt de verantwoordelijkheid voor de installatie, infrastructuur, inrichting van uiterlijk, gedrag (processen) en juiste synchronisatie en eerstelijns ondersteuning bij de Microsoft Dynamics Partner of eindgebruiker, niet bij Anveo.

Daarom is het absoluut noodzakelijk dat de eindgebruiker en de Microsoft Dynamics Partner deze verantwoordelijkheid serieus nemen. Een gedetailleerde planning van bedrijfsprocessen, een goed projectmanagement en een goed georganiseerde testperiode zijn onvermijdelijk om tot een succesvol project te komen.

Natuurlijk is Anveo er om te helpen en te ondersteunen bij alle onderdelen van het project. Met honderden succesvolle projecten delen we graag onze kennis over training, best practices en go-live. Bekijk onze Best Practices Guide en neem contact op met ons team om een projectplan op te stellen.

Alleen indien expliciet gewenst en geïnstrueerd, kunnen delen van de installatie of configuratie als service worden overgedragen aan Anveo of aan andere Microsoft Dynamics partners.

Implementatie uitgevoerd door het Anveo-team

Als je de ontwikkeling van een mobiele app of web portal oplossing expliciet aan Anveo overdraagt, geven we je graag de beste ervaring en kennis uit honderden succesvolle projecten. Om je project tot een succes te maken, is het belangrijk om te praten over taken en hun verantwoordelijkheden in zo’n projectopzet.

Eindgebruiker

Het bedrijf dat bereid is om Anveo te gebruiken heeft de beste kennis van hun bedrijfsprocessen en is in staat om hun doelstellingen uit te drukken. Wij bieden een kick-off meeting aan die is opgenomen in ons “Anveo Quick Start Package”, waarbij alle partijen aan één tafel zitten: De eindgebruikers, de beslissers, de Microsoft Dynamics Partner en Anveo.

In deze vergadering praten we over verwachtingen, tijdlijnen en taken. Als resultaat zullen we samen een projectplan opstellen. Dit omvat ook een ruwe schatting van de totale hoeveelheid tijd die nodig is om de applicatie te configureren. We voeren onze projecten echter agile uit, zodat we gemakkelijk kunnen profiteren van spontane doelwijzigingen tijdens de implementatie. Daarom is ons geplande budget in het begin geen bindende prijs voor een vaste set functies. We hebben gezien dat deze moderne aanpak veel sneller en goedkoper is voor alle partijen.

Microsoft Dynamics Partner

De Microsoft Dynamics Partner heeft volledige controle over het Microsoft Dynamics-systeem voor wat betreft het implementeren van bedrijfsprocessen. Soms biedt de partner ook infrastructurele diensten aan.
Als de gewenste applicatie wijzigingen vereist op de Microsoft Dynamics objecten en hun bedrijfsprocessen, zal Anveo de benodigde wijzigingen overdragen aan de verantwoordelijke ontwikkelaar bij de partner. Dit resulteert in een duidelijke verantwoordelijkheid tijdens de implementatie en ook na de go-live.
De Microsoft Dynamics Partner is ook verantwoordelijk voor de juiste licenties van Microsoft Dynamics.

Anveo

Ons projectteam zorgt voor de configuratie van de mobiele app of het webportaal in termen van Anveo Pages, synchronisatiepakketten… Anveo implementeert vervolgens stapsgewijs de wijzigingen die zijn vastgesteld tijdens de eerste kick-off meeting en alle aanvullende productpresentaties en testrondes door de eindgebruikers. Het is de taak van Anveo om best practices aan te bieden en de applicatie in te richten op basis van de verzoeken van eindgebruikers of partners, maar Anveo kan geen beslissingen nemen over bedrijfsprocessen of de applicatie testen op stabiliteit of volledigheid van processen.

Testen voor kopen / Software is “As-Is”.

Zorg ervoor dat u de gevraagde business case intensief test met uw systeem voordat u het product aanschaft of voordat u apparaten aanschaft voor alle gebruikers. Door de flexibiliteit van het product is het mogelijk dat u de toepassing configureert op een manier die zich niet gedraagt zoals verwacht. Dit kan worden veroorzaakt door te veel acties op de gebruikersinterface, te trage apparaten of een grote hoeveelheid gegevens. Helaas kunnen we je niet garanderen dat je gewenste gedrag 100% wordt bereikt met onze toolkit. Alleen een goed ontworpen test geeft je de zekerheid dat aan je verwachtingen wordt voldaan.

Het belangrijkste voordeel van Anveo is de diepe integratie in Microsoft Dynamics en een zeer vergelijkbare configuratie. Dit resulteert in een zeer snelle configuratie van een oplossing omdat we bekende configuratieconcepten gebruiken. Anveo lijkt echter op Microsoft Dynamics, maar het is geen Microsoft Dynamics. We gebruiken kleine, mobiele apparaten of browsers, daarom kunt u niet verwachten dat alle functies van Microsoft Dynamics zich op dezelfde manier gedragen in Anveo.

We bieden gratis testlicenties waarmee je het product kunt draaien op jouw infrastructuur, met jouw business case en met jouw testapparatuur. Neem contact op met ons team om je licentie aan te vragen.

Het belang van testruns voor Go-Live

Voordat je live gaat met je oplossing, moet je ervoor zorgen dat de eindgebruikers de applicatie gedurende een langere periode intensief hebben getest. Dit moet gebeuren met een kleinere groep van 3 tot 5 belangrijke gebruikers en minstens een week lang. Het is niet mogelijk om een geldige test van een mobiele applicatie op kantoor uit te voeren. Waarom is dit? Een geldige test vereist een echt scenario dat bestaat uit echte gegevens, een echte omgeving, echte apparaten en op zijn minst een grotere set van verschillende procesvariaties.

Houd er rekening mee dat een supportcase van gebruikers in het veld veel moeilijker te ondersteunen is dan op een gewoon servergebaseerd systeem zoals Microsoft Dynamics. Elk geval dat door een goede test wordt geïdentificeerd vóór een go-live, bespaart je veel tijd. Dit houdt ook de gebruikersacceptatie op een goed niveau.

Het is erg belangrijk om het testproces niet over te slaan en niet met alle gebruikers tegelijk live te gaan. Als je een goede testperiode overslaat, riskeer je inconsistenties in de gegevens en de gebruikersacceptatie van het product.

Het belang van goed onderhoud

De oplossingen van Anveo zullen uw bedrijfsprocessen aanzienlijk stroomlijnen, omdat papierloze processen veel tijd zullen besparen. Om er zeker van te zijn dat u het meeste uit de Anveo-oplossing haalt, is het belangrijk om de onderhoudstaken van het product volledig te begrijpen. Hierdoor blijven de prestaties en de gebruikersacceptatie op een hoog niveau.

Laten we een paar voorbeelden noemen:

  • Een Microsoft Dynamics-gebruiker in de backoffice moet kijken naar binnenkomende gegevens die niet automatisch kunnen worden verwerkt vanwege gegevensconflicten. Anveo biedt een Role Center-weergave om taken eenvoudig te identificeren.
  • U moet ongebruikte apparaten verwijderen uit de apparatenlijst in Microsoft Dynamics om de gegevensgeschiedenis op een laag niveau te houden.
  • Historische deltatabelinformatie, verzendende en ontvangende taken moeten automatisch worden verwijderd.
  • Je databaseserver kan een wekelijks “onderhoudsplan voor indexaanpassingen” vereisen.

Als u deze onderhoudstaken niet zorgvuldig uitvoert, riskeert u een “dead-lock” situatie die resulteert in een volledige stilstand van uw Anveo en uw Microsoft Dynamics systeem gedurende enkele uren of zelfs enkele dagen.

Om je te helpen bij een goede set-up, biedt Anveo “Admin Trainingen” en een “Prestatie Analyse” als betaalde diensten.

Blijf op de hoogte

Zorg ervoor dat u uw Anveo-onderdelen up-to-date houdt.

Anveo Mobiele App

Als u geen software voor het beheer van mobiele apparaten gebruikt, wordt de Anveo Mobile App automatisch bijgewerkt via de “Apple App Store”, “Google Play” of “Microsoft Store”. We raden ten zeerste aan om automatische updates voor alle apparaten uit te schakelen en de nieuwe versie eerst op een apart apparaat te testen. Je kunt ook toegang krijgen tot ons previewprogramma om nieuwe versies te bekijken voordat we ze in de winkels publiceren.
Op het gebied van stabiliteit raden we het gebruik van software voor het beheer van mobiele apparaten ten zeerste aan. Dit resulteert in volledige controle over de app-versie die is geïnstalleerd op de apparaten en je kunt de tijd voor een update bepalen.

Serveronderdelen

De serveronderdelen worden niet automatisch bijgewerkt, maar we raden ook ten zeerste aan om ze up-to-date te houden, omdat ze belangrijke prestatie- en beveiligingsupdates kunnen bevatten. Natuurlijk bieden we configuratie-ondersteuning voor alle Anveo-versies. Maar als je problemen hebt met je installatie, kunnen we alleen ondersteuning en hotfixes bieden voor de nieuwste versies.

Infrastructuurveranderingen

Controleer voordat u wijzigingen aanbrengt in uw infrastructuur, zoals het upgraden van uw Microsoft Dynamics of servers, of Anveo uw nieuwe systeem ondersteunt. We raden je ten zeerste aan om tijdens je planningsperiode contact op te nemen met ons supportteam.

Systeemvereisten

Bekijk onze systeemvereisten (infrastructuurvereisten) zoals software, hardware en licenties hier.

Ondersteuning krijgen

Hier kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam. Meer informatie over gratis en betalende diensten vind je hier.

Anveo Client Suite Best Practices Gids

Naast deze technische documentatie biedt Anveo een gratis gids met waardevolle informatie over het succesvol implementeren van Anveo. Het is absoluut noodzakelijk om de gids te lezen voor een implementatie om succesvolle projecten te realiseren. De handleiding kan worden gedownload van de Anveo Knowledge Base in het volgende hoofdstuk.