Anveo Web Portal / De gebruikersinterface aanpassen / Toon retourwaarden of C/AL-Variabelen
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Toon retourwaarden of C/AL-Variabelen

U kunt virtuele tabellen gebruiken om de retourwaarden van functies of variabelen op de grafische gebruikersinterface weer te geven. Het virtuele veld slaat in dit geval geen gegevens op, maar dient gewoon als plaatsbewaarder om gegevens van C/AL naar de klant te sturen. Het concept is vergelijkbaar met het gebruik van globale variabelen in pagina’s in de -client.

Een voorbeeld hiervan is de kernapplicatie van de Anveo Web Portal. Het voorbeeld staat in de laatste regels van de OAGetField_EXAMPLE() functie binnen de codeunit ACF Events Admin/Examples.

IF (AnveoPageElementField."Virtual Table Code" = 'EXAMPLE') AND
(AnveoPageElementField."Virtual Field Code" = 'VIRTUALFIELD_OUT') THEN
FldRef.VALUE := ACFExample.GetVolumeText();
Voorbeeld voor het identificeren van een veld in de gebruikersinterface door een virtueel veld. De weergegeven waarde wordt geleverd door de functie ACFExample.GetVolumeText.

Om een functie-retourwaarde weer te geven, doet u het volgende:

  • Maak een virtuele tabel met één veld dat moet worden weergegeven en stel de zichtbaarheid in op Read Only.
  • Voeg dit virtuele veld toe aan de Anveo Page waarop de retourwaarde / variabele moet worden weergegeven.
  • Stel de veldwaarde in het OnAfterGetField trigger OnAfterGetField in de codeunit ACF Events of in uw module in (zoals in het voorbeeld hierboven met de FldRef.VALUE). Identificatie van het veld kan worden gedaan door de Field Name of door een combinatie van Virtual Field Code en Virtual Table Code.