Anveo Mobile App / Installatie / Anveo Mobile App Cloud Service Installatie (Type A)
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Anveo Mobile App Cloud Service Installatie (Type A)

De Anveo Mobile App installeren

Microsoft Dynamics 365 BC Online

Installeer de juiste Anveo Mobile App vanuit de Microsoft App Source als u een Microsoft Dynamics 365 BC Online oplossing heeft. Op dit moment zijn de Anveo Mobile App Builder, Anveo Sales App en de Anveo Service App beschikbaar. De Anveo Mobile App Builder bevat geen voorbeeldgegevens of Base App. Je kunt het gebruiken om je eigen mobiele app te maken. De Anveo Sales App en Service App bevatten de Anveo Mobile App Builder en de bijbehorende Base App. Deze apps bieden een vooraf geconfigureerde oplossing die je kunt aanpassen aan jouw wensen.

Microsoft Dynamics 365 BC On Prem

Als u Microsoft Dynamics 365 BC op uw eigen infrastructuur heeft geïnstalleerd, neem dan contact op met onze support via onze supportmail om de huidige Anveo Mobile App extensies te krijgen. Zorg er na het installeren van de extensies voor dat u de extensies publiceert zoals hier beschreven.

Anveo mobiele app cloudservice

De Anveo Mobile App Cloud Service of een Anveo Server zijn nodig om de Anveo Mobile App te gebruiken. Deze zijn nodig voor de communicatie tussen Microsoft Dynamics Business Central Online en de Anveo App die op de mobiele apparaten is geïnstalleerd. De Anveo Mobile App Cloud Service wordt aangeboden als Software as a Service (Anveo A Installatietype). Je kunt de Anveo Server ook op je eigen infrastructuur installeren (type Anveo Bx Installatie). De keuze van de configuratie hangt af van de bestaande vereisten. Meer informatie over de verschillende infrastructuurvarianten vind je hier.

Installatie van de Anveo Mobile App Cloud Service

Na het installeren van de Anveo Mobile App vanuit de Microsoft App Source in Microsoft Dynamics Business Central Online, wordt de Anveo Mobile App Cloud Service ingesteld. Ga hiervoor naar de Anveo Mobile App Setup.

De Anveo Mobile App setup geeft aan dat er nog geen Anveo configuratie is. Dit kan eenvoudig worden gestart door “Start Anveo Setup Wizard”. De Anveo Setup Wizard kan ook worden gevonden en gestart door te zoeken.

De eerste stap is om aan te geven of de Anveo Mobile App Cloud Service (Anveo A) moet worden gebruikt, of dat er een Anveo Server moet worden geïnstalleerd op de eigen infrastructuur (Anveo B). Let op: De installatie van de Anveo Server op zijn eigen infrastructuur wordt niet behandeld in deze instructies. 

Geef een unieke, betekenisvolle Anveo-instantienaam op. De instance-naam moet je company name bevatten en zo kort en bondig mogelijk zijn. Hier vind je een lijst met instance-namen die niet zijn toegestaan.

Wat is een Anveo-instance?

Een Anveo-instance is een multitasking directoryservice die door Anveo wordt geleverd om het werken met Anveo te vergemakkelijken.

Ten eerste dient het als een toewijzing van servernamen en TCP-poorten aan een Anveo Mobile App Cloud Service of Anveo Server. Daarom hebben gebruikers van mobiele apps deze instance-naam nodig voor de initiële set-up van hun account. In plaats van lange servernamen en technische poortinformatie te gebruiken, is een Anveo instance naam veel eenvoudiger te begrijpen en sneller in te typen.
Voor het gebruik van de Anveo Mobile App Cloud Service (alle Anveo A installaties) en een installatie van de Anveo Server op eigen infrastructuur (alle Anveo B installaties) is het gebruik van de dienst verplicht. De service is niet beschikbaar voor het gebruik van Microsoft Dynamics OnPrem-installaties van het type Anveo C3.

Ten tweede wordt de Anveo-instantie ook gebruikt voor het toewijzen van Anveo-licenties. Het is niet nodig om de Anveo-licentie handmatig op te slaan. De licentie wordt automatisch geactiveerd via de Anveo-instantie.

In de volgende stap kun je de tijdzone opgeven:

Vervolgens kunt u uw contactgegevens invoeren. Deze informatie is optioneel. We willen je echter vragen om ons een contactpersoon te geven die we kunnen informeren over updates, onderhoudsvensters en dergelijke.

Gebruik van de Anveo Mobile App vereist instemming met onze EULA voor de Anveo Mobile App Extension en de Anveo Mobile App Cloud Service, die u kunt bekijken en downloaden als een PDF document op de gegeven links.

Voor de communicatie van de Anveo Mobile App Cloud Service met Microsoft Dynamics Business Central Online wordt de SOAP Web Service van Microsoft gebruikt. De URL van de webservice en de standaardclient worden automatisch bepaald en ingevoerd. Het kan echter voorkomen dat de URL van de webservice niet correct is, dus controleer beide items.

Raadpleeg deze pagina voor informatie over het instellen van de SOAP Web Service.

Daarnaast is een eenmalige activering voor de Azure Active Directory applicatie nodig om O-Auth te gebruiken.

Wat is een Azure Active Directory toepassing?

Voor het gebruik van de Anveo Mobile App moet service-to-service verificatie worden ingesteld in Business Central, zodat de Anveo Mobile App cloudservice toegang heeft tot de Business Central-database. De Anveo Mobile App Setup Wizard maakt een nieuw Azure Active Directory applicatie-item aan en voegt de vereiste machtigingen toe.

Klik hier voor meer informatie over de Azure Active Directory toepassing .

De Anveo Mobile Cloud Service wordt nu automatisch aangemaakt en geconfigureerd.

Voor het berekenen van de deltagegevens raden we aan om een taak aan te maken in Microsoft Dynamics, die automatisch de wijzigingen in de Dynamics-gegevens bepaalt en deze met regelmatige tussenpozen doorstuurt naar de deltaservice.

Deze berekening wordt automatisch gestart bij elke synchronisatie van de Anveo-gebruikers. De automatische taak minimaliseert de synchronisatietijd aanzienlijk, omdat de gegevens altijd tussentijds worden berekend en niet pas op het moment van synchronisatie.

Gegevensreplicatie naar de Anveo Delta Service

De replicatie van gegevens naar de Anveo Delta Service is een vereiste functie die automatisch wordt ingesteld voor de demo-omgeving met behulp van de installatiewizard. Als je de app echter configureert naar jouw behoeften, moet je de Anveo Delta Service Setup nader bekijken.

Wat doet de Anveo Delta Service?

Om de gebruiker in staat te stellen snel te synchroniseren, worden alleen de gegevenswijzigingen (de gegevensdelta) en niet altijd alle gegevens (de zogenaamde volledige lading) overgedragen tussen Dynamics en de Anveo Mobile App. Hiertoe worden de gegevenswijzigingen in Dynamics on the fly bepaald door de Anveo Delta Service en via de Anveo App Service beschikbaar gesteld aan de Anveo Mobile App.
Hiertoe worden alle gegevenswijzigingen regelmatig vanuit Dynamics naar de Anveo Delta-service verzonden, zodat deze de berekening snel kan uitvoeren. Dit wordt afgehandeld door Delta Service Replication.

In de Anveo Mobile App-client op het mobiele apparaat zijn alleen de gegevens beschikbaar die zijn gedefinieerd door de Anveo Synchronisatiepakketten en de Delta Server Setup – zie Delta Server Setup.

Belangrijk: Opnieuw inloggen vereist na configuratiewijzigingen

Vanwege enkele beperkingen van Microsoft Dynamics is het vereist om uit te loggen en opnieuw in te loggen bij alle gebruikers nadat u enkele configuratiewijzigingen hebt aangebracht in de Anveo Delta Service Setup. Daarom raden we aan om wijzigingen buiten werktijd in te stellen. Vandaag de dag is een downtime voor mobiele gebruikers vereist tijdens het hersynchroniseren van wijzigingen. In toekomstige versies kun je ’s nachts automatisch wijzigingen hersynchroniseren zonder downtime.

Installeer de Anveo Verkoop- of Service-app

Hier vindt u de installatiehandleidingen voor de kant-en-klare oplossingen:

Installeer de Anveo Mobile Test-app

Bij het installeren van de Anveo Mobile App Builder heb je de mogelijkheid om de Anveo Mobile Test App te importeren. Hierdoor kun je eenvoudig en snel testen of alle componenten correct zijn geïnstalleerd en met elkaar kunnen communiceren. Dit is alleen voor technische tests en biedt geen bruikbare oplossing voor gebruikers.

Als je de Anveo Mobile Sales App hebt geïnstalleerd vanuit de Microsoft App Source, vind je hieronder de verdere installatiestappen.

De Anveo-voorbeeldgegevens worden automatisch geïmporteerd:

Tot slot ontvang je alle gegevens die je nodig hebt om in te loggen op de Anveo Mobile app: servernaam (je opgegeven Anveo Mobile instantie, gebruikersnaam en wachtwoord):

Je kunt deze direct in de Anveo App invoeren:

Na het inloggen zou je dit moeten zien: