Anveo Mobile App / Installatie / Systeemvereisten
Dit is een automatische vertaling. De originele post is beschikbaar in Engels.

Systeemvereisten

Anveo Mobiele App Onderdelen

Er zijn verschillende componenten nodig om de Anveo Mobile App uit te voeren zoals beschreven in deze documentatie. Deze variëren enigszins afhankelijk van het type infrastructuur, of het nu On Premises / Private Cloud of Microsoft Dynamics BC Online / Public Cloud is.

De snelste en eenvoudigste optie is om Microsoft Dynamics 365 Business Central Online (1) te gebruiken met de Anveo Mobile App Cloud Service (A). We ondersteunen echter vele andere opties en combinaties van BC Online / Cloud en OnPremises installaties.

Neem een kijkje in het volgende overzicht:

Overzicht van infrastructuurvarianten en beschikbare combinaties

Hoge resolutie PDF downloaden (Engels)

Hoge resolutie PDF downloaden (Duits)

Informatie voor Anveo Partners
Als ten minste één “managed” component A en/of 1 wordt gebruikt, is een abonnementslicentie van Anveo IT Services GmbH vereist. Als alle componenten in eigen beheer zijn (behalve AzureSQL), zijn koop- of abonnementslicenties beschikbaar via conion media GmbH.

Microsoft Dynamics Systeemvereisten

De Anveo Mobile App ondersteunt een zeer breed scala aan Microsoft Dynamics versies. Afhankelijk van de infrastructuur zijn er verschillende Anveo-componenten nodig.

Het is onze filosofie om de nieuwste Microsoft Dynamics zo snel mogelijk te ondersteunen, evenals de breedst mogelijke reeks versies van Microsoft Dynamics. We kunnen echter geen ondersteuning voor toekomstige versies garanderen vanwege onze afhankelijkheid van Microsoft. Zie EULA voor meer informatie.

Systeemvereisten voor On Premises / Private Cloud-installaties

 • On-Premises (betekent lokale installatie) of in een privécloudinstallatie van Microsoft Dynamics (betekent een “virtuele machine op Microsoft Azure” of een andere gehoste infrastructuur die wordt beheerd door uw bedrijf, door uw Microsoft-partner of door een externe leverancier die niet Microsoft is).
 • Normale Microsoft SQL-server die uw Microsoft Dynamics-versie ondersteunt (SQL Server 2012 en nieuwer).
  of: Azure SQL met behulp van een A2 of B2 installatie (details zie bovenstaande afbeelding)
 • Server 1: Windows Server 2012 of nieuwer voor Anveo Server met App Service met .NET versie 4.7.2 of hoger. Dit is een frontend server en wordt gebruikt voor communicatie tussen de Anveo Mobile App Client en Microsoft Dynamics. Deze server moet worden beschermd door een firewall, met alleen de benodigde poorten geopend. De Delta Service mag niet worden geïnstalleerd op deze server.
 • Server 2: Windows Server 2012 of nieuwer voor Anveo Server met Delta Service met .NET versie 4.7.2 of hoger. De Delta Service repliceert gegevens van Microsoft Dynamics naar een PostgreSQL database om delta synchronisatie uit te voeren. Alleen gegevenswijzigingen worden naar de app verzonden. Omdat de Delta Service gevoelige informatie opslaat, moet deze absoluut op een andere server worden geïnstalleerd dan de App Service en volledig worden beschermd door een firewall, zodat deze niet toegankelijk is vanaf het internet.
 • Op Windows Server voor Microsoft Dynamics Web Service: Pushberichten vereist TLS1.2 als standaard TLS.
  Om veiligheidsredenen worden eerdere TLS-versies niet ondersteund. Let op: installeer de nieuwste update voor .NET via Windows Update. Deze moet ten minste 3.5.1 zijn.
 • Internetlijn met vast IP-adres
 • Firewall met de mogelijkheid om specifiek dataverkeer rechtstreeks van externe naar interne servers in kaart te brengen zonder gebruik van een “proxy”.
  Waarom ondersteunt Anveo geen proxies?
  De Anveo Mobile App Service (App Server) fungeert zelf als een beveiligingsproxy en beschermt de Microsoft Dynamics Web Service. In verschillende installaties hebben we waargenomen dat sommige proxies de communicatie beïnvloeden en het vastgestelde protocol verstoren, waardoor de communicatie ernstig vertraagd of onmogelijk wordt. Of een gewenste proxy kan worden gebruikt, moet in individuele gevallen worden gecontroleerd door synchronisatietests.
 • SSL-certificaat om gegevensverkeer te versleutelen
 • Microsoft Entra ID Accounts of “NAVUserName/Password” (alleen Anveo Mobile App) verificatie. Andere authenticatiemethoden zoals O365Authentification worden niet ondersteund. “NAVUserName/Password” wordt niet ondersteund in Anveo Web Portal.

Anveo Server op uw eigen infrastructuur (B en C)

1 Anveo Mobiele App Uitbreiding

De Anveo Mobile App Extension of het FOB-bestand kan worden gedownload van de Anveo Partner Portal of wordt geïnstalleerd/geleverd door de Microsoft Dynamics Partner.

2 Installatie in Microsoft Dynamics

De Anveo Mobile App Extension (of FOB) wordt geïnstalleerd in Microsoft Dynamics. Dit wordt meestal gedaan door de ondersteunende Microsoft Partner. De Microsoft Dynamics-oplossing kan lokaal worden geïnstalleerd of in een privécloud worden geplaatst. Raadpleeg de documentatie voor gedetailleerde systeemvereisten. De infrastructuur wordt meestal volledig door de eindklant beheerd. De eindklant is daarom verantwoordelijk voor updates en gegevensbeveiliging.

U kunt zo’n lokale Anveo Server-installatie ook combineren met een Microsoft Dynamics 365 BC Online-systeem (niet weergegeven in de bovenstaande afbeelding).

3 licentiesleutels

De eindklant krijgt een licentiesleutel van conion media GmbH via de Microsoft Dynamics Partner. De Microsoft Dynamics Partner is al Anveo Partner of zal dat worden.

4 Anveo-server

De Anveo Server wordt geïnstalleerd op een lokale infrastructuur of in een private cloud. Deze zorgt voor de gegevensoverdracht tussen Microsoft Dynamics (2) en de Anveo Mobile App Client (6). Ook deze infrastructuur wordt volledig door de eindklant beheerd. De eindklant is daarom verantwoordelijk voor updates en gegevensbeveiliging.

5 Anveo mobiele app-client

In de App Store (van Apple), Google Play of Microsoft Store biedt conion media GmbH de Anveo Mobile App client aan om gratis te downloaden. De client kan met meerdere accounts werken en kan zowel live worden gebruikt als parallel voor testsystemen en omgevingen met meerdere gebruikers. Daarnaast biedt het een demo-app om eenvoudig te testen zonder dat je je eigen infrastructuur hoeft op te zetten met de Anveo Mobile App.

6 Eindgebruikersapparaten

De Anveo Mobile App Client wordt geïnstalleerd op de mobiele eindapparaten. Het beheer van de eindapparaten, vooral op het gebied van updates en gegevensbeveiliging, is de verantwoordelijkheid van de eindklant. Voor een georganiseerde planning van updates raden we het gebruik van een MDM-oplossing (Mobile Device Management) aan.

Gebruik van de Anveo Mobile App Cloud Service (A1, A2, A3)

1 Anveo Mobiele App Uitbreiding

De Anveo Mobile App Extension wordt rechtstreeks geïnstalleerd in een Microsoft Dynamics 365 Business Central Online-omgeving via Microsoft App Source.

2 Installatie in Microsoft Dynamics

De Anveo Mobile App extensie is geïnstalleerd in Microsoft Dynamics. De Microsoft Dynamics-oplossing bevindt zich in de publieke cloud van Microsoft, genaamd “Business Central Online”. Raadpleeg de documentatie voor gedetailleerde systeemvereisten. De infrastructuur wordt beheerd door Microsoft als een Software as a Service (SaaS) oplossing. De eindklant is verantwoordelijk voor alle noodzakelijke updates voor de BC Online omgeving wanneer deze beschikbaar zijn bij Microsoft.

U kunt het gebruik van de Anveo Mobile App Cloud Service ook combineren met een OnPrem/Private Cloud Microsoft Dynamics-systeem (niet weergegeven in bovenstaande afbeelding).

3 licentiesleutels

De eindklant krijgt een licentiesleutel van Anveo IT Services GmbH via de Microsoft Dynamics Partner. De Microsoft Dynamics Partner is al Anveo Partner of zal dat worden.

4 Anveo mobiele app cloudservice

Anveo IT Services GmbH exploiteert een infrastructuur in de cloud als een Software as a Service (SaaS)-oplossing. Deze Anveo Mobile App Cloud Service zorgt voor de gegevensoverdracht tussen Microsoft Dynamics (2) en de Anveo Mobile App Client (6). De service slaat een kopie op van de benodigde gegevens uit Microsoft Dynamics voor synchronisatie met de Anveo Mobile App Client en berekent zo snel mogelijk een deltapakket voor elke mobiele gebruiker, zodat alleen gegevenswijzigingen hoeven te worden overgedragen. Dit versnelt de gegevensuitwisseling enorm. Deze service is noodzakelijk en fungeert ook als een proxy, die nog een beveiligingsmechanisme biedt om uw Microsoft Dynamics-systeem van buitenaf te beschermen. Welke gegevens worden gerepliceerd naar de Anveo Mobile App Cloud Service wordt gedefinieerd in de setup op tabel- en veldniveau, inclusief flexibele filters. Replicatie vindt meestal plaats op regelmatige tijdstippen en op het moment dat een Anveo Mobile App gebruiker wordt gesynchroniseerd.
Deze infrastructuur wordt beheerd door Anveo IT Services GmbH. Het is verantwoordelijk voor updates en gegevensbeveiliging.

5 Anveo mobiele app-client

In de App Store (van Apple), Google Play of Microsoft Store biedt conion media GmbH de Anveo Mobile App client aan om gratis te downloaden. Deze client kan met meerdere accounts werken en kan zowel live worden gebruikt als parallel voor testsystemen en omgevingen met meerdere gebruikers. Daarnaast biedt het een demo-app om eenvoudig te testen zonder dat je je eigen infrastructuur hoeft op te zetten met de Anveo Mobile App.

6 Eindgebruikersapparaten

De Anveo Mobile App Client wordt geïnstalleerd op de mobiele eindapparaten. Het beheer van de eindapparaten, vooral op het gebied van updates en gegevensbeveiliging, is de verantwoordelijkheid van de eindklant. Voor een georganiseerde planning van updates raden we het gebruik van een MDM-oplossing (Mobile Device Management) aan.

Licenties

Anveo-licentie

Voor de Anveo Client Suite is een licentie vereist. De beschikbare licentieopties zijn beschikbaar op onze website.

Elke Anveo-licentie is 1:1 gebonden aan een Microsoft Dynamics-licentie.

Bedrijfsnaam Filter

Voor een goed gebruik van de Anveo-licentie is naast het serienummer van Microsoft Dynamics ook een company name nodig. Dit filter moet een of meer betekenisvolle bedrijfsnamen bevatten, zoals CRONUS International Ltd. of “CRONUS*”. Voor testsystemen en ontwikkelomgevingen kunnen verdere bedrijfsnamen worden geactiveerd zoals “TEST*|DEV*.

De licentie moet alle bedrijfsnamen bevatten die gegevens synchroniseren met de Anveo Mobile App. Bedrijven die gegevens niet synchroniseren zijn niet relevant voor het aanmaken van licenties.

CRONUS International Ltd.
CRONUS International Ltd.|CRONUS AG
CRONUS*
CRONUS*|Dev System
CRONUS*|DEV*|TEST*
Your Company A|Your Company B|DEV*
Voorbeelden van bedrijfsfilters

Deze company name is nieuw in Anveo Client Suite versie 10. Als u een upgrade uitvoert vanaf een eerdere versie, zorg er dan voor dat u een nieuwe Anveo-licentie aanvraagt voordat u de upgrade uitvoert. Geef een lijst met bedrijfsnamen die u nodig hebt voor uw installatie.

Als je Anveo Mobile App of Anveo Web Portal tot versie 9 gebruikt, moet de company name in de Anveo-licentie leeg zijn. Zo niet, dan wordt de licentie weergegeven als “niet geldig”. Als u Anveo-licenties voor beide versies nodig hebt, neem dan contact op met Anveo Partner Care of Anveo Support.

Zelfs als het bedrijfsfilter vereist is, is de Anveo Mobile App en Anveo Web Portal licentie gebaseerd op één database voor live gebruik en één Microsoft Dynamics licentie. Je kunt zonder extra kosten een of meer bedrijfsnamen in je Anveo-licentie hebben. Als u meer bedrijfsnamen moet toevoegen in de filterstring, neem dan contact op met uw Microsoft Partner of Anveo Partner Care om een bijgewerkte Anveo-licentie te ontvangen.


Microsoft Dynamics-licentie

Afhankelijk van de Dynamics versie en het gebruiksscenario, varieert de juiste licentiëring van Anveo Mobile App gebruikers voor Microsoft Dynamics. 

Dit overzicht is een niet-bindende interpretatie van de Microsoft Licentiegids. Aangezien Microsoft hier de contractuele partner is, biedt alleen de officiële Microsoft Dynamics licentiegids bindende informatie. Neem contact op met uw Dynamics partner voor meer informatie. 

Microsoft Dynamics-licenties voor toepassingen van derden

Elke applicatie van derden die verbinding maakt met Microsoft Dynamics (zoals Anveo) moet de Microsoft Dynamics Licentiehandleiding volgen. Dit geldt ook als de gegevens worden gekopieerd naar een systeem van een derde partij (zoals een aparte cloudservice of database) en van daaruit worden geleverd aan mobiele gebruikers.  

We hebben gemerkt dat sommige leveranciers van app-oplossingen niet bekend zijn met deze Microsoft-licenties en beweren dat er slechts één of zelfs geen Dynamics-licentie nodig is voor hun oplossing. Hoewel een Dynamics-licentie technisch gezien misschien niet nodig is, zou een dergelijke licentie, ongeacht hoe vaak de gegevens worden gekopieerd naar een ander extern Cloud-systeem of database, wettelijk wel noodzakelijk zijn volgens de Microsoft-richtlijnen.

Gebruikerstypen

Bekijk de volgende twee verschillende soorten gebruikersgroepen eens van dichtbij:

“Externe gebruikers”

Als het bedrijf dat Dynamics gebruikt toegang geeft tot Dynamics voor hun klanten die de Anveo Mobile App gebruiken, dan is er geen extra Dynamics licentie nodig.  

Hiervoor wordt een Anveo-gebruiker aangemaakt in de Anveo Mobile App setup en gemarkeerd als “Extern”. Dit betekent dat er geen Entra ID-gebruiker is gekoppeld aan deze Anveo-gebruiker, omdat deze niet bestaat voor een externe gebruiker. 

“Interne gebruikers”

Elke Anveo-gebruiker heeft een “Volledige gebruiker”, “Beperkte gebruiker” of “Lichte gebruiker” nodig, afhankelijk van de Microsoft Dynamics-versie en het gebruiksscenario.  

Licentie types per Dynamics versie

De benodigde licenties voor “Interne gebruikers” zijn afhankelijk van de Dynamics versie:

Microsoft Dynamics 365 Bedrijfscentrale

Anveo heeft een “Full User” nodig voor het lezen en schrijven van gegevens van en naar Microsoft Dynamics 365 Business Central. Deze licenties zijn gebaseerd op een “named user” basis zoals Anveo licenties: Elke gebruiker die toegang krijgt, heeft een Microsoft Dynamics 365 Business Central-licentie nodig. 

Voor Anveo Sales App en Anveo Delivery App is een “Essential License” vereist. De Anveo Service App vereist de Dynamics Service Module die is opgenomen in de “Premium Licentie”. 

Microsoft Dynamics NAV 2013 tot 2018

Anveo vereist een “Full User” of “Limited User”, afhankelijk van de gegevens die worden teruggeschreven van de app naar Microsoft Dynamics NAV. Deze licenties zijn gebaseerd op “gelijktijdigheid”. Het aantal gebruikers dat tegelijkertijd toegang heeft tot het systeem (“concurrent”) en een bepaalde tijd van inactiviteit zijn vereist. “Volledige gebruiker” vereist 2 uur inactiviteit na de laatste actie, een “Beperkte gebruiker” vereist 15 minuten.

Microsoft Dynamics NAV 2009 R2

In Microsoft Dynamics NAV 2009 R2 is een “Light User” of de “External Connector” vereist, afhankelijk van het gebruiksscenario.

Andere licenties

Naast een goede Microsoft Dynamics-licentie zijn er mogelijk ook andere softwarelicenties nodig voor de infrastructuur, zoals voor Microsoft SQL Server, Microsoft Azure of Microsoft Windows Server. Raadpleeg de officiële softwarevereisten voor Microsoft Dynamics voor meer informatie.

Bindende informatie over Microsoft Dynamics of andere Microsoft softwarelicenties is alleen verkrijgbaar bij Microsoft of uw Microsoft Partner. Anveo is niet verantwoordelijk voor de juistheid van deze informatie of voor de juiste licenties op uw systeem.

Vereisten voor mobiele apparaten

De Anveo Mobile App Client draait op de volgende mobiele besturingssystemen:

 • Android versie 10.0 en hoger met behulp van de Google Play voor installatie
  (versie 9 werd ondersteund tot maart 2024 met de nieuwste Anveo Mobile App Classic versie; Android versies 7 en 8 werden ondersteund tot mei 2023. Versies 5 en 6 werden ondersteund tot mei 2021. Versie 4.4 werd ondersteund tot februari 2020)
 • iOS (iPad en iPhone) versie 15.4 en hoger met App Store voor installatie.
  Beperkte ondersteuning voor versies 12 tot 15.3: een installatie van de app is mogelijk. De app is echter niet getest door onze ontwikkelaars en we kunnen mogelijke problemen ook niet reproduceren en oplossen, omdat Apple geen testafbeeldingen meer levert.
 • Microsoft Windows 10 en Microsoft Windows 11 met behulp van de Microsoft Store voor installatie.
  Windows 8 wordt niet ondersteund. Een verbinding via VPN wordt niet ondersteund bij gebruik van de Windows App.

De volgende besturingssystemen worden niet ondersteund:

 • Microsoft Windows-smartphones
 • Microsoft Windows CE
 • Alle andere OS die niet in de bovenstaande lijst staan

Compatibiliteitstesten

Vanwege het grote aantal software- en hardwarecombinaties kunnen we helaas geen expliciete soft- en hardwareaanbevelingen geven. De gewenste configuratie kan gratis worden getest via de Anveo Mobile App in Google Play, App Store of Microsoft Store. Download de app en test deze met de gewenste apparaten. Als je het Anveo Web Portal gebruikt, bieden we gratis demo-accounts om te testen.

Prestaties

Daarnaast kunnen we geen exacte aanbeveling geven voor de prestaties, omdat de Anveo-oplossingen heel verschillend zijn en daarom heel verschillende eisen stellen aan de apparaten. Sommige Anveo Mobile App oplossingen vereisen zeer weinig geheugen en CPU capaciteit, terwijl andere zeer actuele en snelle apparaten vereisen.

Over het algemeen moet ook hier een voorafgaande test worden uitgevoerd. We hebben gemerkt dat de snelheid van de CPU de beslissende factor is voor betere prestaties, minder het geheugen.